19.12.2017. Autor: Željko Marušić

Stigla je Auto revija br. 54, revija svih revija, provjerite zašto je najbolja

Vozili smo Citroën C3 Aircross, Opel Insigniju Sports Tourer, Nissan Qashqai, Škodu Karoq, Kiju Stonic, predstavili Mercedes-Benz CLS, Lamborghini Urus i Volkswagen T-Roc, secirani novi Renaultov turbobenzinac 1.3, razvijen u suradnji s Daimlerom...

Auto revija je već gotovo četiri godine uvjerljivo najprodavaniji automobilski mjesečnik Hrvatskoj, a zašto je to tako, saznat ćete i u 54. izdanju Auto revije, koja nudi koliko dvije normalne, stručne revije, na kvalitetnom tisku i za samo 7,50 kn. Dakle, revija svih revija! Primijetili ste da je i ovaj broj, kao i prošli, stigao s razmjerno velikim zakašnjenjem, ali činimo sve što možemo da uhvatimo ritam.

Naime, najava Vlade o smanjenju davanja izazvala je potres na tržištu do kraja godine (zaustavila je prodaju), zbog kojeg nam je bilo teško zatvoriti financijsku konstrukciju uz uvjet da ne povisujemo cijenu, što smo željeli svakako održati (ne povisivati cijenu). Zbog toga smo nastojali da i ovaj broj bude jedan od najboljih do sada, što ćete se uvjeriti čitajući ga. Stabilizirali smo poslovanje te će sljedeći broj auto revije stići u normalnom ritmu, 2. veljače 2018.

Temu o novostima iz autoindustrije otvaramo pričom o Renaultovom turbobenzinskom motoru 1.3, razvijenom u suradnji s Daimlerom, koji pokazuje krajnje dosege ottove tehnologije, zbog čega su dizelaši 'na izlaznim vratima' (Ili ipak nisu?!).

Vozili smo Citroën C3 Aircross, novi hit među crossoverima B-segmenta, Opel Insigniju Sports Tourer, najduži karavan na tržištu, Nissan Qashqai, redizajnirani model druge generacije, Škodu Karoq jeftiniju i bolju izvedenicu Audija Q3, Kiju Stonic, crossoversku verziju Rija, predstavili Mercedes-Benz CLS treće generacije, Lamborghini Urus, sportsku verziju Audija Q7 i Volkswagen T-Roc, Volkswagenovu verziju Audija Q2.

Zasigurno će vas zanimati priča o prvoj automobilskoj reklami, iz 1898., tvrtke Winton Motor Carriage, povijesti automobilskih audio sustava. Donosimo analitičku priču o propasti određenih karoserijskih formi i modela povezanih s tim. Donosimo nastavak priče o autonomnim vozilima, kojima će nove etičke smjernice odrediti da ipak neće postati ubojice.

Objašnjavamo što stoji iza priče o povratku Alfa Romea u Formulu 1, priču o Novim oldtimerima, među kojima su Volkswagen Golf II, Alfa Romeo 33, Ford Sira, BMW Serije 3 (E30) 'Kockica', Fiat Uno, Mercedes-Benz 190, Opel Kadett E, Nissan Micra I....

Pišemo o 60 godina o slavnoj liniji Nissan Skyline, o 50 godina Hyundaija, 50 godina Fiata 125, 40 godina Porschea 928. Upoznajemo vas s počecima upotrebe turbopunjača, koji je uveden 1962. u Oldsmobile Jetfire Turbo Rocket radi povećanja snage, a danas služe štednji i ekologiji, pročitajte prvu tematsku priču o povijesti električnih podizača stakala. Zanimat će vas i priča o važnosti DOT oznake na gumama te treba li imati bolje gume ugrađivati sprijeda ili straga.

U rubrici o rabljenim vozilima seciramo Citroën C5 druge generacije, koji se proizvodio od 2008. donedavno. Pročitajte i nova izdanja standardnih rubrika:

Mobilne aplikacije
Gadgeti
Dogodilo se na današnji dan
Nepoznato o poznatom
Velikani iz sjene
Bizarnosti
Bilo pa prošlo
Zaboravljene marke
Enciklopedija automobilizma
Doktore pomozite
In memoriam
Rikverc

Ugodno čitanje!Vulkal gume

Autowill