26.2.2018. Autor: Željko Marušić

Stigla je Auto revija br. 55, revija svih revija, provjerite zašto je najbolja

Vozili smo Volkswagen T-Roc, Audi Q2, Jeep Compass, Hyundai Ioniq, Hondu Civic Sedan, Mazdu CX-5, Renault Megane, Citroën C3, Nissan Micru i Kiju Stinger predstavili novi Mercedes-Benz A-klase, Citroën Berlingo...

Auto revija je već četiri godine, nakon Auto kluba, najprodavaniji automobilski magazin Hrvatskoj, a zašto je to tako, saznat ćete i u 55. izdanju Auto revije, koja nudi koliko dvije normalne, stručne revije, na kvalitetnom tisku i za samo 7,50 kn. Dakle, revija svih revija! 

Možete pročitati raport sa specijaliziranog salona najnovije potrošačke elektronike, Consumer Electronic Show 2018, već kultnog CES-a u Las Vegasu, koji je uvelike putokaz razvoja automobilske industrije. Pišemo o fenomenu sportskih i običnih automobila, koji su postali žrtvama ekstremnog tuninga.

Donosimo priču o hostesama u Formuli 1, koje su dugo bile ukras (i ne samo to) staza, loža i VIP salona, a novi gazde 'Oktanskog cirkusa' sada su ih se odlučili riješiti. Vjerujemo da ćete sa zanimanjem čitati o ekscentričnim automobilima Dakar relija, po mnogima najuzbudljivijeg i najbrutalnijeg automobilskog natjecanja u povijesti.

U Auto reviji br. 55 ćete se upoznati s novim pravilima u Formuli E, koji se ponajprije temelje na odredbi da će jedan bolid, dakle s jednim punjenjem baterija, trebati odraditi cjelokupnu utrku. U novom serijalu o samovozećim automobilima pročitajte o infrastrukturi za vožnju bez vozača.


Rubriku Vremeplov, koja je naš tradicionalni 'forte', otvaramo pričom o 40-godišnjici predstavljanja Opel Senatora i Monze, posljednjeg i neuspješnog pokušaja tvrtke iz Rüsselsheima da uđe u premium segment (prvenstveno u ring s Audijem i BMW-om). Pročitajte i o 70-godišnjici Tuckera 48, prerano ugašenog pokušaja automobilske revolucije.

U rubrici Bilo pa prošlo detaljno pišemo o nekad popularnoj koncepciji s motorom uzdužno straga. Servisni je blok o 3D koncepciji podešavanja geometrije kotača, a usto dosad najjasnije pišemo o razlici snage i okretnog momenta motora. Većini naših građana automobil je dostupan isključivo kao rabljeni, pa će im biti zanimljiv test Volkswagen Passata 1.6 TDI (serija B7) iz 2014.

Pročitajte i nova izdanja standardnih rubrika:

Mobilne aplikacije

Gadgeti

Dogodilo se na današnji dan

Velikani iz sjene

Bizarnosti

Zaboravljene marke

Enciklopedija automobilizma

Doktore pomozite

In memoriam

Rikverc


Ugodno čitanje!

Mazda kampanja

Izvor osiguranje kampanjaVulkal gume