19.5.2017. Autor: Domagoj Kuna

Što gledati ovog vikenda?

Svijet vrhunskog motorsporta zaobilazi naše krajeve, ali to nije razlog da ih ne pogledate

I dok se Fernando Alonso polako privikava životu u Americi i bilježi četvrto najbolje vrijeme kruga na treninzima velikog Indyja 500, sav se ostali trkački svijet prebacio na asfalt europskih staza. Sav, zapravo, osim WRC-a, koji je trenutno u prašini portugalskih makadama.

MotoGP je već u petoj utrci sezone. Neuništivi Rossi na čelu je poretka prvenstva, ali odmah iza, sa svega dva boda manje, momčadski mu je kolega, brzi Maverick Viñales. S četiri boda iza Rossija je Hondin Marc Marquez, a iza njega, s deset bodova iza Rossija, probuđeni Dani Pedrosa. Yamaha je imala loš vikend u prošloj utrci i polažu velike nade u Francusku i stazu u Le Mansu. Kvalifikacije su u subotu, u terminima od 14:10 do 14:25 i od 14:35 do 14:50. Utrka je u nedjelju u 14:00 sati. Vrijeme? Trenutno je kišovito, u nedjelju – možda suho.

Formula e također je u Francuskoj, na ulicama Pariza i stazi Circuit des Invalides. Renaultov tim je vodeći u prvenstvu kao i njihov Sébastien Buemi u poretku vozača, ali Audijev Lucas di Grassi, drugi u prvenstvu, prošlogodišnji je pobjednik na toj stazi. Utrka je u subotu 15:30 sati.

Na kraju, WRC u Portugalu, po običaju, bespltano možete pogledati putem interneta i Red Bull TV-a. Brzinci su krenuli još u četvrtak, s najvećim dijelom ostavljenim za petak i subotu, i samo četiri ostavljena za nedjelju. Sordo je pobjednik četvrtka, u Hyundaiju punom ženskog donjeg rublja. Mehaničari mu imaju smisla za humor.