18.4.2018. Autor: Roberto Baždo

U posjeti: Renaultov salon u Parizu kakav želimo vidjeti i u Hrvatskoj!

Na čuvenom Champs Elyseesu smjestio se izložbeni prostor francuskog proizvođača, u kojem ćete se zadržati minimalno pola sata i ako nemate baš nikakve afinitete prema automobilima...

Tko je bio u Parizu, a nije vidio Eiffelov toranj? Pitanje je na čiji odgovor još uvijek čeka omiljena TV voditeljica Danijela Trbović, kada je jednom prilikom u kvizu “Najslabija karika” zbunila natjecatelje. Slično pitanje ovaj put postavljamo mi, tko se prošetao Champs-Élysées avenijom, a nije posjetio Renaultov izložbeni prostor.

Genijalni koncept približavanja posjetitelja ovom proizvođaču pokazao se izvrsnim, pa stoga nas nije iznenadilo kad smo vidjeli da vikendima svoja vrata ima otvorena do 23:00 sati. Velike gužve u  ovo doba nisu nikakva novost, priljev velikog broja turista u grad svjetla poprilično je vidljiv i po atmosferi u Renaultovom “showroomu”.

Najbolje od svega, ovaj izložbeni prostor nije zamišljen kao prostor gdje biste naručili svoj novi Clio, Captur ili možda Talisman. Iako, i to je moguće. 


Glavni cilj Renaulta u ovoj priči je demonstracija njihovih proizvoda, uspjeha i vizija koje će kroz budućnost postati dio stvarnosti. Također, ova predstava ne bi bila ista bez Renault Sporta, koji također daje velik obol. Od maketa Formule 1 u LEGO izvedbi, do pravih eksponata koji su kroz povijest bilježili uspjehe na sportskom planu marke. Francuzi su u nama tako lako uspjeli probuditi osjećaj nostalgije... 

Za kraj, kakav bi to “Renault store” bio, a da svojim obožavateljima ne ponudi rekvizite i stvari vezane uz ovog velikog proizvođača. Dio je to u kojem guštaju i mladi i stari, s time da računajte sigurno da će vaš novčanik sigurno biti na iskušenju (naš je bio i postao je osjetno tanji). Od promotivnih majica, do uvjerljivih izvedbi malenih autića. Za svakog kolekcionara autića, pogotovo francuskih modela ovo bi bio raj. Ni sami nismo mogli odoljeti pojedinim, koji su upravo zauzeli svoje pozicije u redakciji. 


Čisto radi informacije, neke će sigurno zanimati, najjeftiniji modeli stoje od 3 eura pa na više. Dok će vas kolekcija odjeće s potpisom Renaulta stajat minimalno - 15 eura. 

Dakle, ako se odlučite sa svojim prijateljima, partnerom ili partnericom potegnuti do Pariza. Svakako ovo mjesto podcrtajte, kada budete planirali rutu obilaska grada. Još nešto, ne javljajte i ne šaljite fotografije svojim prijateljima da ste trenutno u dućanu, provjereno ćete biti zatrpani željama i molbama iste sekunde.

Do iduće prilike i posjeta, ako prije toga Renault nešto slično ne zamisli u Hrvatskoj.