9.12.2017. Autor: Željko Marušić

U Zagrebu službeno predstavljen Citroën C3 Aircross

Ovo je najvažniji Citroënov adut za 2018., benzinac s 82 KS i osnovnom opremom stoji 112.900 kn, dizelaš sa 100 KS i srednjim paketom 134.900 kn

Na zanimljivoj prezentaciji u zagrebačkom Matis Lounge Bar, u sklopu kompleksa dvorane Lisinski, službeno je predstavljen Citroën C3 Aircross, kojeg smo već testirali. Bez imalo dvojbe ovo je najvažniji Citroënov adut za sljedeću godinu, što nam je u razgovoru potvrdio Tomislav Miletić, generalni direktor tvrtke Automobil Import, koja u Hrvatskoj prodaje vozila Peugeot, Citroën i DS. – Prve su reakcije kupaca vrlo povoljne, što potvrđuje da je C3 Aircross pogođen model, koji će oduševiti svim bitnim svojstvima, uz povoljne cijene

Cijene

Puretech 82 Live ……………………....…... 112.900 kn

Puretech 82 Feel  ……………………….…. 119.900 kn

Puretech 110 S&S Feel  ………………..…. 127.900 kn

Puretech 110 S&S EAT6 Feel  ………...…. 139.900 kn

BlueHDi 100 Feel  ……………..……...…… 134.900 kn

Puretech 110 S&S Shine  ……………..…..  140.900 kn

Puretech 110 S&S EAT6 Shine  …..…....… 152.900 kn

BlueHDi 100 Shine  …………………….….. 147.900 kn

BlueHDi 120 S&S Shine  …………….….… 153.900 kn


Niže je PR materijal, ako hoćete čitati...


NOVI KOMPAKTNI SUV CITROËN C3 AIRCROSS STIGAO JE U HRVATSKU


CITROËN jača svoj pohod na područje SUV-ova te lansira na hrvatsko tržište Novi kompaktni SUV C3 Aircross. Njegov jedinstveni oblik i prostrana unutrašnjost daju mu snažan i svjež stav. Osobnost vozila naglašena je velikim mogućnostima personalizacije, uz 85 kombinacija vanjskog i 5 kombinacija unutarnjeg uređenja. Ovaj SUV odlikuje se prostranošću i modularnošću bez premca te je otvoren prema okolini zahvaljujući ostakljenom panoramskom krovnom otvoru. Simbol programa Citroën Advanced Comfort®, C3 Aircross poziva na ugodan boravak u automobilu i jedinstveno iskustvo vožnje. S lakoćom se kreće u gradu kao i na otvorenoj cesti te povećava mogućnosti za bijeg iz svakodnevice uz Grip Control® i Hill Assist Descent. Dolazi s 12 sustava za pomoć u vožnji, kao što su head-up display i 4 tehnologije za povezivost, primjerice bežično punjenje za pametni telefon. 

Dani otvorenih vrata u salonima Citroën bit će od 7. do 9. prosinca 2017. Na hrvatskom tržištu u ponudi su tri razine opremljenosti: Live, Feel i Shine. Od motora su na raspolaganju benzinski motori PureTech 82 te PureTech 110 S&S, kao i dizelski motor BlueHDi 100 i BluHDi 120 S&S. Početna cijena benzinske izvedbe SUV C3 Aircross Live PureTech 82 je 112.900 kn, dok početna cijena dizelske izvedbe SUV C3 Aircross Feel BlueHDi 100 iznosi 134.900 kn. Tijekom prosinca, novi kompaktni SUV C3 Aircross u ponudi je s 0 % kamata na tri rate uz Citroën financiranje na financijski leasing. Kupci tijekom prosinca na poklon dobivaju i četiri zimske gume.

Novi C3 Aircross utjelovljuje dizajnerska obilježja marke Citroën te unosi dašak svježine u svijet kompaktnih SUV vozila. Izvana se ističe jedinstvenim oblikom i ponudom personalizacije bez premca, koji mu daju odvažan stav. Iznutra se odlikuje inovativnom udobnošću u znaku marke Citroën proizašlom iz programa Citroën Advanced Comfort®, osobito za još veću prostranost, modularnost i osvijetljenost. 


Novi C3 Aircross uklapa se u suvremen način života, umrežen je i nudi sve tehnologije koje olakšavaju život u gradu kao i na otvorenoj cesti. Jednostavno rečeno, to je SUV stvoren za kupce koji su ljubitelji stila, zadovoljstva i bijega iz svakodnevice u potrazi za novim iskustvima. Novi kompaktni SUV Citroën C3 Aircross ističe se u svijetu SUV vozila brojnim značajkama:


SUV SNAŽNOG KARAKTERA I VELIKIH MOGUĆNOSTI PERSONALIZACIJE 

Novi Citroën C3 Aircross kompaktni je SUV duljine 4,15 m koji se ističe snažnim, originalnim i svježim stavom. Jedinstvenog je oblika karakterističnog za nove modele marke

Diči se svim atributima robusnog i sigurnog SUV-a: povišenim podvozjem i povišenim vozačevim mjestom, zaštitnim oblogama odbojnika sprijeda i straga, velikim kotačima i oblogama odbojnika. Njegova silueta izdašnih oblika i naglašena snažnim grafičkim potpisima kao što su obojeni elementi na krovnim nosačima i stražnja trokutasta stakla s efektom žaluzina. C3 Aircross ističe se svojom ponudom personalizacije bez premca, sastavljenom od 85 kombinacija vanjskog izgleda, uz 3 boje krova za dvobojne izvedbe i 4 paketa boja, kao i 5 vrlo različitih kombinacija unutarnjeg uređenja. 

Dizajn kabine horizontalnih linija ističe prostor dostupan u kabini i naglašava sigurnost. Upravljač modela C3 Aircross također je u stilu SUV-a te pokazuje njegova vozna svojstva. C3 Aircross okretan je u gradu zbog svoje kompaktnosti i spreman na bijeg iz svakodnevice zahvaljujući sustavu GripControl® uz HillDescentAssist, te je za njega dostupna široka gama štedljivih i učinkovitih benzinskih i dizelskih motora.


NAJPROSTRANIJI I NAJMODULARNIJI KOMPAKTNI SUV U SEGMENTU

Program Citroën Advanced Comfort®, koji naglašava pozornost posvećenu zadovoljstvu tijela i duha u automobilu, označava praktičnost i velik obujam tog kompaktnog SUV-a „nove generacije”. Novi C3 Aircross, inventivno je oblikovan i kompaktan SUV, jednostavan za upotrebu u svakodnevici, bez kompromisa u pogledu udobnosti i funkcionalnosti. Nudi široka i udobna sjedala te se ističe izvrsnom prostornošću (većom visinom ispod krova, izdašnim prostorom za noge), modularnošću bez premca (kliznom klupom od 2 zasebna dijela, sklapanjem suvozačevog sjedala za tovarnu duljinu od 2,40 m) i iznimnim obujmom prtljažnika (410 litara, što se može povećati do 520 litara). 

Zadovoljstvo boravka u automobilu znači i užitak u kabini okupanoj svjetlošću zahvaljujući velikom ostakljenom panoramskom krovnom otvoru. U korak s vremenom, C3 Aircross opremljen je domišljatim pretincima, koji obuhvaćaju mogućnost bežičnog punjenja pametnog telefona na središnjoj konzoli, te nudi sveobuhvatnu gamu sustava pomoći u vožnji kao što su head-updisplay, ActiveSafety Brake, automatsko uključivanje dugih svjetala, prepoznavanje znakova ograničenja brzine te korisne tehnologije za svakodnevnu upotrebu, primjerice Citroën ConnectNav.

Novi kompaktni SUV Citroën C3 Aircross okretan je u gradu, ali je dobro prilagođen svim podlogama za lak bijeg iz svakodnevice, tako da odgovara zahtjevima suvremenog načina života. Uz velike mogućnosti personalizacije i usmjerenost prema vozačima automobila i njihovim novim potrebama, SUV C3 Aircross nudi karakter, udobnost i prostranost bez premca. Ovaj kompaktni SUV „nove generacije” proizvodi se u tvornici u Zaragozi u Španjolskoj. 


RAZINE OPREME

LIVE: ABS + REF + AFU + ESP, 6 zračnih jastuka, prepoznavanje znakova ograničenja brzine, automatsko paljenje svjetala, Coffeebreak alert, klima uređaj, pomoć pri kretanju na kosini, prednji električni podizači stakala, putno računalo, regulator / limitator brzine, set za krpanje gume,ukrasni poklopci kotača 16’’ AIRFLOW, unutrašnjost tkanina MicaGrey, zaštitne obloge prednjeg i stražnjeg branika.

FEEL: sadrži opremu LIVE + CITROËN Connect radio na 7" tabletu (6 zvučnika, Mirror Screen), grijani vanjski retrovizori,LED dnevna svjetla, paket Color crni (Krovni nosači i retrovizori), ukrasni 3D poklopci kotača 16’’, upravljač presvučen kožom, USB utičnica + BlueTooth®, utičnica 12V u drugom redu, vanjski retrovizori u sjajnoj crnoj boji, zaštitna siva obloga prednjeg i stražnjeg branika.

SHINE: sadrži opremu FEEL + automatski prednji brisači, automatski klima uređaj, CITROËN ConnectNav na 7" tabletu (navigacija 3D),dodatno zatamnjena stakla, električni podizači stražnjih stakala, električno preklopivi vanjski retrovizori,  naplatci od lagane legure 16’’ MATRIX, pomoć pri parkiranju straga, stražnja klizna klupa 1/3 - 2/3, svjetla za maglu, unutarnji elektrokromni retrovizor, Active Safety Brake (od proizvodnje siječanj).

Mazda


Gulf

Tembo