8.6.2017. Autor: Domagoj Kuna

VIDEO: Guy Martin govori o izlijetanju pri brzini od preko 200 km/h

Tijekom nedjeljne Superbike utrke na Isle of Man Tourist Trophyju, Honda je otkazala poslušnost

Najpoznatiji svjetski mehaničar za kamione, usput cestovni motociklistički trkač i TV zvijezda, Guy Martin, doživio je težak pad u prvom krugu jedne od najopasnijih utrka na svijetu. Nastupivši ove godine za službenu momčad Honde, Guy je u prvom krugu prve utrke izgubio kontrolu nad svojim CBR1000RR Fireblade SP2 motociklom uslijed kvara na mjenjaču. Zbog nemogućnosti kočenja motorom u zavoju, motociklom je prvo dotakao rubnik, a zatim i zid uz cestu i nakon toga pao. Objasnio je kvar u razgovoru nakon pada riječima: „Svaki je stupanj bio prazan hod“.

Martin se nije natjecao u ostalim utrkama ovog tjedna. Jedina utrka koja je ostala u rasporedu jest Senior TT – utrka Superbike klase, iste klase kao i nedjeljna utrka.

Guy je tijekom svoje karijere promijenio nekoliko proizvođača motocikala, a zanimljivo je da je najteže padove, ovogodišnji, kao i onaj vatreni iz 2010., doživio na Hondi.

Martin i John McGuinness zahvaljujući padovima i ozljedama, čini se, nisu uspjeli postati dream team kakvog su u Hondi sanjali.