16.11.2013. Autor: Željko Marušić

VOLVO ZA SIGURNOST DJECE

Objavio treće izdanje knjige ´Children & Cars - a Safety Manual´

Nagrađivani priručnik pomaže roditeljima diljem svijeta da svojoj djeci omoguće najsigurniji mogući boravak u automobilu. Novi sigurnosni priručnik, dostupan je kod svih ovlaštenih Volvo prodavača diljem svijeta, a može se preuzeti na https://www.media.volvocars.com/global/en-gb/media/pressreleases/135214/documentfile

Volvo je svoj prvi koncept dječjeg sjedala okrenutog na suprotnu stranu od smjera vožnje predstavio još 1967. i od tada nije prestao s pionirskim radom na zaštiti najmlađih i najugroženijih putnika. Ciljna skupina za informiranje o sigurnosti djece konstantno raste. Svake minute, negdje u svijetu, novi roditelji po prvi puta stavljaju svoje voljeno novorođeno dijete u automobil.

Važnost širenja dobre riječi prepoznali su mnogi kupci i društva tijekom proteklih godina. Volvo sigurnosni priručnik osvojio je brojne nagrade uključujući i Swedish Publishing Award 2007.

Starije dijete koje gleda u pravcu vožnje, mora također biti prikladno zaštićeno sigurnosnim pojasom. U tu svrhu koristi se dodatno booster sjedalo koje dijete izdiže tako da ga sigurnosni pojas prikladno obuhvaća. Integrirano booster sjedalo na dvije razine dostupno je u nekoliko Volvo modela.

PR