22.6.2017. Autor: Domagoj Kuna

Yamaha ima novu aplikaciju imena My Garage

Napredni konfigurator vozila dolazi u obliku aplikacije za pametne telefone i omogućuje izravnu narudžbu motocikla

Pojavom online konfiguratora automobila i motocikala, razvio se novi način odabira i kupnje vozila. Na zaslonu svog računala postalo je moguće pregledati sve mogućnosti koje proizvođač nudi i, prije odlaska u salon i u ralje prodavača, odlučiti o ponuđenim mogućnostima. Usporedno s tim novim načinom kupnje, razvio se i novi način igranja – listanjem mogućnosti online konfiguratora, korisnici su slagali modele po svojim željama, ali i po unaprijed zadanim kriterijima, poput: najskuplji pobjeđuje. U Yamahi su otišli korak dalje.

Novost iz Yamahe jest da su svoje dosadašnje, pojedinačne aplikacije za konfiguriranje motocikala i njihove dodatne opreme spojili u jednu aplikaciju. To znači da za stvaranje naprednog 3D prikaza željenog motocikla više neće biti potrebno preuzeti aplikaciju točno za taj model. My Garage u ponudi ima sve motocikle koje Yamaha trenutno proizvodi, a putem aplikacije, motocikl sa željenom konfiguracijom moguće je čak i naručiti i kupiti u najbližem prodajnom salonu. Osim toga, sve napravljene konfiguracije moguće je sačuvati i dijeliti s prijateljima, a konfiguracije napravljene u prijašnjim, pojedinačnim verzijama aplikacije, također će se moći koristiti i u najnovijoj. Naravno, aplikacije dolaze i za Android i za iOS.

Nakon tako naprednog načina odabira i kupnje motocikla, koji je sljedeći Yamahin korak? Poput Amazona, dostava motocikala dronom?