PREPORUKA ZA POSJETITI

Automobilske top destinacije – 30 veličanstvenih (4/6)

U četvrtom, posebno zanimljivom nastavku priče o destinacijama koje svaki automobilski fan treba posjetiti barem jedanput u životu upoznaje čari sljedećih uzbudljivih automobilskih odredišta/događanja…

SAJAM U HERSHEYU

Najveći sajam dijelova, stare krame i svega ostalog vezanog za klasične automobile na svijetu svake se godine održava u američkoj prijestolnici čokolade, američkoj saveznoj državi Pennsylvania. Ovaj je kultni sajam odličan izgovor da povedete i ženu, poglavito zbog okolice i raznovrsnog sadržaja.

SALON U ŽENEVI

Neutralan teren Švicarske osigurava jednak tretman svih svjetskih proizvođača automobila, a budući da je riječ o prostoru koji je u neposrednoj blizini ženevskog aerodroma, posjetitelji iz godine u godinu ostaju oduševljeni. Zanimljivo je kako se u jednom danu stigne apsolutno sve obići, a s obzirom na to da je riječ o najprestižnijem (i najvažnijem) autosalonu na svijetu, to je svakako velika stvar. Održava se uvijek početkom ožujka, međutim, zbog situacije s COVID-19, ove je godine, po prvi put, bio otkazan.

RETROMOBILE

Padova ili Essen ponudit će možda i više oldtimera i dijelova, po razumnijim cijenama, ali samo u Parizu se može doživjeti nezaboravan susret sa brojnim zvijezdama koji su pravi entuzijasti (Jay Leno). Razgledavanje artdeco vlakova i avione te konzumacija jednog od najboljih croissanta na svijetu, sve to nudi Retromobile.

BENNEVILLE SPEED WEEK

Zaboravite streetrace i slično, ozbiljni lovci na brzine jednom godišnje pohode slano jezero u državi Utah i ondje se nadmeću u tome tko može postići veću brzinu. Ako vam se čini dosadnim bez zavoja, vjerujte, uživat ćete već samo u pogledu na nevjerojatno maštovita vozila sudionika.

USPON NA PIKE’S PEAK

Jedna od najslavnijih ali i najopasnijih brdskih utrka na svijetu, Pikes Peak, danas je do vrha asfaltirana cesta. Ta je dionica dobar dio godine otvorena za posjetitelje, što će veseliti sve one ljubitelje rally-a ili igrice Gran Turismo. Naravno, može se posjetiti i kada se vozi kultna utrka, pa se tek tada ima što za vidjeti…

 

Automobilske destinacije – 30 veličanstvenih (1/6)

Automobilske destinacije – 30 veličanstvenih (2/6)

Automobilske destinacije – 30 veličanstvenih (3/6)

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin