PONOVNO NA VOZAČKI

BMW se propisno izblamirao reklamom za Seriju 4

-

U reklamnom spotu, vozač s tek položenom autoškolom odmah sjeda u atraktivni coupe. Scena nakon toga mnogima nije sjela najbolje…

U Češkoj su uklonili reklamu za novi BMW serije 4. Glas gledatelja očito je bio snažniji od moćne marke i njihovog izdvojenog budžeta za reklamu.

Kratki isječak prikazuje mladića koji uči bočno parkiranje s instruktorom autoškole. Sve je samo ne uspješan, a instruktor se ne trudi sakriti nezadovoljstvo viđenim.

Ali u trenutku kada preuzme dobije zeleno svjetlo od instruktora, na parkiralištu ugleda novi BMW serije 4. BMW ga sam “poziva” da vozi, otvara mu vrata, a mladić mu ne može odoljeti. Za volanom se pretvara u brutalnog majstora brzine i driftanja, a instruktor ostaje u šoku i pita se je li dobro postupio. Dakle, ideja gornjeg oglasa je jasna: BMW omogućuje svima da uživaju u vožnji.

No, češkim se gledateljima ideja nije svidjela, pogotovo jer je stereotipni vozač ove bavarske marke poznat po svojoj bezobzirnosti na cesti. Ni ljubitelji marke BMW nisu mu bili naklonjeni, jer su mislili da samo produbljuje predrasude i baca loše svjetlo na one koji su istinski ljubitelji marke.

Kako se vama svidjela reklama?

Autor