KAKO SAMO IDE, GUINNESSOVCI POTVRDILI

Honda i službeno ima najbržu kosilicu na svijetu, rekord priznat nakon pune dvije godine

-

Rekord je ostvaren još tamo 7. svibnja 2019., Team Dynamics i Honda osigurali su titulu Guinnessove knjige rekorda (GWR) za najbrže ubrzanje od 0-260 km/h, na kosilici…

Honda je rekorder stvarno gdje bi rijetko tko očekivao. Taj pokušaj, koji je postignut s njihovim Mean Mower V2, kojim je upravljala kaskaderska vozačica, Jessica Hawkins, izazvao je prije dvije godine gomilu rekacija.

Rekord, koji sada ima ponosno mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda 2021., a prikazan je na najnovijoj ilustriranoj naslovnici knjige koju je izradio umjetnik Rod Hunt. Razgovarali smo s Jamesom Rodgersom, voditeljem tima u Team Dynamicsu, kako bismo saznali više o pokušaju.

Ipak, ovaj pokušaj nije nešto novo za ovaj tim entuzijasta. U sklopu slične kampanje 2014. godine, s našom Mean Mower smo postigli svoju prvu rekordnu titulu za najbržu kosilicu. Kako kažu, u 2019. su željeli još više nadograđivati ​​Hondin agregat izazivajući sami sebe da ponovno obore rekord s novom i poboljšanom Mean Mower V2.

Da bismo postigli konačni rezultat, koristili smo što više Hondinih dijelova, uzimajući nekoliko komponenti iz Hondinog Fireblade motocikla, kao i reznu ploču iz Hondinog asortimana električnih kosilica.

Također smo koristili kompjuterski potpomognut dizajn, dijelove po mjeri kao što su motor i kotači – kao i 3D ispis za izradu konačnog stroja za obaranje rekorda.

Više puta su rekli, kako je ova kosilica prava adrenalinska injekcija. Od vozačice, do svakog čovjeka u osoblju koji je želio samo jedno, a to je novi rekord.

Foto: Screenshot (Youtube)

Autor