DOBAR POSAO

Osvojio automobil na nagradnoj igri pa mu dodijelili igračku

Foto: DIECAST MODEL CENTRE
-

Noah Edwards is Colchestera ovogodišnji je najbizarniji sretni dobitnik. Umjesto MINI-ja kojeg je vjerovao da je osvojio, organizator nagradne igre dodijelio mu je igračku

U igrama na sreću automobil je često jedna od glavnih nagrada. Bilo da igrate strane ili domaće lutrijske igre, nagradna vozila svake godine pripadaju nekolicini sretnih dobitnika. U Hrvatskoj su ih igrači najčešće osvajali igrajući instant lutriju, pri kojoj je Volkswagen Polo godinama bio glavna nagrada.

Lutrijska izvlačenja povremeno su sretnim dobitnicima u našoj zemlji priskrbila i modele BMW-a te Audija, a prije dvije godine dodijeljen je i Toyota C-HR Hybrid. Automobili nisu uvijek osvajani u lutrijskim igrama, jer povremeno je bio među nagradama i u online casinu, od kojih nam u sjećanju ostaje Porsche Taycan.

Posljednji zapaženi hrvatski osvajač automobila osvojio ga je zahvaljujući sportskom klađenju na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Sretnom igraču iz Splita pripao je Land Rover Discovery, čime je zaista sa stilom ušao u 2023. godinu.

No, grebalice u kojima se dijele automobili, kao i ostale nagradne igre sa sličnim glavnim zgoditkom ne moraju uvijek završiti veseljem za pobjednika. Primjer za to dolazi iz Engleske, gdje je u Colchesteru momak pod imenom Noah Edwards mislio da je osvojio MINI, a zapravo mu je pripala igračka.

Zavaravajući plakat i neuvjerljiva isprika

Noah Edwards nasjeo je na nagradnu igru noćnog kluba ATIK, o čemu je detaljno pisao lokalni dnevnik Daily Gazzette Standard. Ugledao je 18-godišnji mladić plakat na kojem je bio otisnut automobil MINI, uz poruku “Osvojite automobil!”.

Edwards je na plakatu saznao da svatko tko kupi ulaznicu za večernji program ulazi u bubanj i ima šanse biti sretan dobitnik. Na kraju je odlučio pojaviti se u noćnom klubu, kako bi okušao svoju sreću.

U pola noći DJ je objavio imena pobjednika i potvrdio da glavna nagrada pripada mladom Edwardsu. No, umjesto da se odveze u komfornom automobilu, dodijelili su mu običnu plastičnu igračku. Čak se nije radilo ni o replici MINI-ja, već o dječjem autiću iz supermarketa, u vrijednosti od nekoliko funti.

Noah i njegov otac Gregory bili su bijesni, a kad je cijeli slučaj završio u medijima, noćni klub se branio da nigdje nije pisalo da je u pitanju “pravi” automobil. Obitelj Edwards najavila je tužbu, a ATIK je u svakom slučaju dobio loš publicitet i pokazao da neozbiljno shvaća svoje oglašavanje, piše LottoPark.

Češći problem dugo čekanje i slaba oprema

Priča iz Colchestera vrlo je bizarna i teško da će se ponoviti. No, osvajači automobila na nagradnim igrama znaju i drugdje imati prigovore, najčešće zbog kvalitete dobivenog vozila.

Naime, rijetkost je da baš dobijete automobil na lutrijskim igrama s vrhunskom dodatnom opremom, već se najčešće radi o osnovnim modelima. Također su češće u pitanju auti niže klase, nego najbolji modeli nekog proizvođača.

Nekad igrač čak i dobije fantastičan automobil, no na njega mora zaista dugo čekati. To se recimo u 2021. godini dogodilo Dennisu Kehleru iz američke države Georgije. On je igrajući lutriju osvojio C8 Corvette Stingray, vrlo moćan sportski automobil.

Međutim, uslijedilo je mnogo komplikacija oko isporuke, jer model kojeg je odabrao nije uopće bio spreman za preuzimanje. Trebalo mu je više od godinu dana da se dokopa svog vozila, što mu je potrošilo pregršt živaca i pokvarilo slavljenički trenutak.

Sve u svemu, do osvajanja automobila može se različitim srećkama grebalicama, a i natjecanjima u sklopu sportskog klađenja te online casina. Dijele ih i privatne tvrtke u nagradnim igrama, kako bi sebe promovirale. Nema sumnje, za igrača ima smisla sudjelovati u takvim igrama samo kod pouzdanih organizatora, a morate i prihvatiti da su izgledi za osvajanje glavne nagrade ipak u većini slučajeva prilično mali.

Autor