MALO SE ZAIGRAO...

Pogledajte što se događa kad se kaskader preračuna…

-

Ruski kaskader htio je Ladom Nivom skočiti između dvije zgrade, ali auto nije dobio potrebnu brzinu i pao je između njih

Ruski kaskader Evgheni Cebotarev, poznat po desecima trikova i vratolomija sa svim vrstama automobila i drugih pokretnih vozila, imao je neuspješnu vratolomiju nakon što je 29. kolovoza pokušao skočiti terencem Lada Niva s 4-katna zgrada na drugu jednako visoku u Osetiji.

Kaskader je napravio neke izračune i postavio dva trampolina, jedan na padini u početku kako bi pomogao da Lada Niva ubrza, a drugi na rampu da ostvari parabolično gibanje. Bio je zabrinut da Niva neće moći ubrzati prije pravog podviga. I auto doista nije uspio pokupiti željenu brzinu, ali ponajviše ne zbog motora, već zbog ovjesa zbog kojeg je poskočio čim je napustio startnu rampu.

Nakon što je automobil nekoliko puta poskočio, više nije imao potrebno prianjanje i nije postigao pravu brzinu. Kao rezultat toga, Niva je završila poletjevši s trampolina preniskom brzinom između dvije zgrade i udarila u – drugu zgradu, nakon čega je pao između njih, s visine od oko 15 metara.

Impresivno, ali kaskader nije ozlijeđen i uspio je sam izaći iz automobila nakon ovog pada. Vlasti u Osetiji kažu da žele sada ga kazniti s do 500 tisuća rubalja za ovaj skok, što je novčana kazna koja odgovara iznosu od oko 5000 dolara.

 

 

Autor