AUDI A3 SEDAN

Audi A3 Sedan (2021.): hoće li pobijediti limuzinski Mercedes-Benz A-klase?

Nakon prezentacije četvrte generacije modela Audi A3, u 5-vratnoj izvedbi Sportback, mnogi su očekivali informacije o limuzinskom modelu…

Portal de.motor1.com objavio je rendere izvjesnog izgleda modela Audi A3 Sedan, od kojeg s očekuje da preotme titulu kralja kompaktnih limuzina, koju grčevito drži Mercedes-Benz A-klase Sedan.

Novi Audi A3 Sedan, čija se prezentacija očekuje krajem godine (u prodajnim salonima u sijčnju 2021.), bit će stilska izvedenica dosadašnjeg modela, pa dolaskom novog vlasnici još uvijek aktualnog modela neće imati dojam da je njihov metalni ljubimac preko noći ostario.

Bit će produžen sa 434 na 450 centimetara, dakle 16 cm duži od nedavno predstavljenog kompaktnog Audi A3 Sportback. Tri centimetra veća dužina omogućit će povećanje prostora za koljena straga za 15 mm, čime će se riješiti jedina zamjerka na dosadašnji model.

Elegantan, fluidan dizajn smanjit će koeficijent otpora zraka s 0,29 na 0,27, što će doprinijeti smanjenju potrošnje i poboljšanju performansi, a prtljažnik će s 465 porasti na 490 litara. Motorizacija će biti jednaka kao u osnovnom modelu.

Uz turbobenzince 1.0 TFSI (110 KS) i 1.5 TFSI (150 KS), potpomognute 48-voltnim blago-hibridnim sustavom, važan, a na mnogim tržištima i glavni adut bit će unaprijeđeni turbodizelaš 2.0 TDI, sa 116 i 150 KS.

Ilustracije: Kleber Silva / Behance, motor1.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin