VJEROVALI ILI NE

Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro vuče 40-tonskog tegljača uz snježnu uzbrdicu, senzacija!

Audi A6 3.0 TDI quattro ima izvrsna trakcijska svojstva i voznu dinamiku, to je već poznato, a snimka iz Njemačke nadmašuje sva očekivanja i velika je reklama za tvrtku iz Ingolstadta…

Audi je, uz Subaru, proizvođač najboljih pogona 4×4, no vrijednost koncepcije quattro (tal.’četiri’, zaštićen znak tvrtke Audi za pogonsku koncepciju 4×4) dokazala se i na tržištu i na sportskim natjecanjima, tako da prerasta u legendu.

Slučaj koji je nedavno snimljen u Njemačkoj, i na YouTubeu objavljen pod nazivom ‘Audi quattro zieht lkw den Berg hoch’ (njem.: Audi quattro vuče tegljača visoko u brdo), ipak spada u bizarnosti. No, da ipak ne bude zabune. Audi A6 3.0 TDI quattro ne vuče tegljača, nego mu pomaže.

Naime, tegljač maksimalno koristi svoje pogonske i trakcijske mogućnosti, a Audi A6 3.0 TDI quattro mu pomaže. Kako je često situacija ‘na granici’, dodatne, respektabilne pogonske i trakcijske mogućnosti koje pruža Audi A6 3.0 TDI quattro dostatne su da se tegljač, uz vlastite mogućnosti, popne uz brdo.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin