Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro vuče 40-tonskog tegljača uz snježnu uzbrdicu, senzacija!

Audi A6 3.0 TDI quattro ima izvrsna trakcijska svojstva i voznu dinamiku, to je već poznato, a snimka iz Njemačke nadmašuje sva očekivanja i velika je reklama za tvrtku iz Ingolstadta…

Audi je, uz Subaru, proizvođač najboljih pogona 4×4, no vrijednost koncepcije quattro (tal.’četiri’, zaštićen znak tvrtke Audi za pogonsku koncepciju 4×4) dokazala se i na tržištu i na sportskim natjecanjima, tako da prerasta u legendu.

Slučaj koji je nedavno snimljen u Njemačkoj, i na YouTubeu objavljen pod nazivom ‘Audi quattro zieht lkw den Berg hoch’ (njem.: Audi quattro vuče tegljača visoko u brdo), ipak spada u bizarnosti. No, da ipak ne bude zabune. Audi A6 3.0 TDI quattro ne vuče tegljača, nego mu pomaže.

Naime, tegljač maksimalno koristi svoje pogonske i trakcijske mogućnosti, a Audi A6 3.0 TDI quattro mu pomaže. Kako je često situacija ‘na granici’, dodatne, respektabilne pogonske i trakcijske mogućnosti koje pruža Audi A6 3.0 TDI quattro dostatne su da se tegljač, uz vlastite mogućnosti, popne uz brdo.

Komentari