Auto show u Ženevi 2020. otkazan!

Koronavirus je izazvao domino-efekt u autoindustriji. Nakon što su iz Daimlera, BMW-a, Volkswagena, Toyote… najavili bitno ‘rezanje’ broja osoba na štandovima, sinoć su njemački proizvođači poslali signal kako pripremaju kolektivno otkazivanje…

Jutros je sve eskaliralo. Švicarska je vlada do 15. ožujka zabranila sva okupljanja s više od tisuću osoba te je iz Geneva Motor Showa došlo službeno priopćenje kako se ove godine, prvi put nakon II. svjetskog rata, otkazuje autosalon u Ženevi!

Geneva Motor Show je tradicionalno najvažniji autosalon na svijetu, koji se početkom ožujka održava na ‘neutralnom terenu’ jednog od svjetskih centara diplomatske i financijske moći, te ga nazivaju i ‘Automobilskim Wimbledonom’. Ovogodišnji se trebao održati od 5. do 15. ožujka 2020.

Švicarska je vlada (to potvrđuje poklapanje datuma zabrane okupljanja s planiranim datumom zaključenja ovogodišnjeg salona u Ženevi) očito je zaključila kako je ovogodišnji autosalon preveliki sigurnosni rizik.

Bilo kako bilo, otkazivanje salona u Ženevi pokazuje da je ‘vrag odnio šalu’, šteta europske industrije (ne samo automobilske), turizma, gospodarstva… mjerit će se desecima milijardi eura.

Uskoro više…

Komentari