BMW i4 Gran Coupe (2021.): bavarski lovac na Tesla Model S

BMW i4 Gran Coupe s elektromotornih 411 kW stotku će hvatati za 560 KS, do stotke ubrzavati za 4 sekunde i postizati 200 km/h uz doseg 600 km…

BMW i4 je jedan od glavnih aduta za sljedeću godinu, podjednako oduševljava dizajnom i elektroničkom tehnologijom. Izvedbom i performansama izravno je usmjeren na Tesla Model S. To b trebao biti električni automobil druge generacije, pripremljen za autonomnu vožnju do razine 3.

Potpuno digitaliziran kokpit unaprijedit će ergonomiju, a podloga za izvrne performanse je paket litij-ionskih baterija kapaciteta 85 kWh. Performanse su uzbudljive, do stotke će ubrzavati za samo 4 sekunde.

Najveća brzina će, radi štednje energije i osiguranja dosega, biti ograničena na 200 km/h. Bez blokade, ali uz ‘gutanje’ struje, lako bi uhvatio više od 300 km/h. Doseg, po WLTP ciklusu trebao bi iznosati 600 km, i to je glavni adut u toj klasi.

BMW i4 Gran Coupe postaje jak bavarski adut u post-korona vremenu i prvi potpuno operativni automobil za vožnju u visokom ritnu, za duge relacije. Naime, brzim visokonaponskim punjačem, u samo 27 minuta baterije će se moći napuniti na 85 posto kapaciteta za dodatnih 500 km vožnje.

Prezentacija se očekuje u travnju 2021., a cijena bi trebala biti oko 60.000 km.

Ilustracija: Avarvarii, Autozeitung.de


Komentari

loading...