AMG A35 VS A45S

Dvoboj iz istog dvorišta: Mercedes-AMG A35 vs A45S

Auto Trader ekipa odlučila je staviti dva izuzetno zanimljiva Mercedes-AMG modela. Može li AMG A35 biti dovoljan ili je A45S ipak bolji izbor?

Oba modela posjeduju 2,0-litreni turbobenzinac. U modelu AMG A35, motor raspolaže sa 306 KS te 400 Nm okretnog momenta. Do stotke ta konfiguracija stiže za 4,7 sekundi, što je izuzetan rezultat s obzirom na snagu motora. Tu je i 4MATIC pogon na sva četiri kotača. Cijenovno, starta sa 47 tisuća eura u Njemačkoj.

S druge strane, AMG A45S iz identičnog (ali ne i istog) 2,0-litrenog turbobenzinca u snažnijoj inačici ispucava čak 421 KS te 500 Nm okretnog momenta. Do stotke stiže za 3,9 sekundi. U najpaprenijoj inačici A klase nalazi se 4MATIC+ pogon na sva četiri kotača koji ima svojevrsni Drift modus vožnje. To je postignuto novim stražnjim diferencijalom koji uključuje dvije višeslojne spojke – jednu za svaki stražnji kotač. Cijena? Gotovo 62 tisuće eura, što je 15 tisuća eura više u odnosu na slabiju inačicu.

Premda su na prvu slični, ipak kriju neke razlike. Najbolje da pogledate video i prosudite što je u ovom slučaju isplativije…

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo