JAPANSKA SPORTSKA LIMUZINA

Honda Civic Sedan (2022.): japanski adut 11. generacije u limuzinskom izdanju!

-

Honda Civic Sedan (2022.), napravljena prvenstveno za američko tržište, nudit će se s turbobenzincem 1.5 sa 182 KS., a novost je i u izvedbi kokpita, kojim dominira 9-inčni ekran…

Honda je na hrvatskom tržištu pala na zanemarive brojke, uvelike i zbog previsokih cijena, neusklađenih s našim prilikama, a na europskom se tržištu solidni drži. No, glavno interesno područje , koja je poznatija po proizvodnji motocikala i klipnih motora svih vrsta po tome je prva na svijetu) je američko tržište.

Upravo je za US market, za post-korona razdoblje, namijenjen Civic 11 generacije u limuzinskom izdanju. Tehničkih podataka je malo, jer je riječ o unaprijeđenoj verziji dosadašnjeg modela, u 4-cilindarskoj turbobenzinskoj verziji sa 182 KS. oplemenjenom blago-hibridnom 48V tehnologijom.

Slike govore više od tisuća riječi. Nova Honda Civic, u limuzinskom izdanju, neće biti ljepotica, ali će biti dinamična i funkcionalna. Više će detalja biti poznato na proljeće, a tržišni se start na američkom tržištu priprema za kraj 2021. (modelska godina 2022.).

Honda Civic Sedan 11. generacije na europskom se tržištu očekuje na proljeće 2022.

Autor