TJERAJU VODU NA SVOJ MLIN

Kakav spin, Velika Britanija uvodi visoke carinske stope na njemačke automobile?

Britanci žele uvesti ozbiljne carinske tarife na europsku robu, u prijevodu 10 % na njemačke automobile…

The Times, jedan od najcjenjenijih dnevnih tiskovina na Otoku, objavio je vijest kako nova britanska vlada na čelu s Borisom Johnsonom pokušava ostvariti taktičku prednost u pregovorima s Europskom unijom oko Brexita. Jedna od karti s kojom Britanci igraju ‘prljavo’ svakako je pokušaj uvođenja ozbiljne carinske tarife na europsku robu i to čak 30 posto na neke vrste francuskih sireva i 10% na njemačke automobile. Ako ne znate, plan Velike Britanije je izaći iz EU – 31. siječnja.

Dio je to novih trgovinskih pregovora s većinom važnih partnera Velike Britanije. Vlada napominje da su joj u prvoj rundi pregovora najvažniji Japan, SAD, Australija i Novi Zeland. U ovom taktiziranju ne spominje se Europska unija, ali Johnson i njegovi suradnici i sami znaju da će im to biti najveći izazov.

Puno je tvornica automobila na britanskom tlu, u autoindustriji rade deseci tisuća ljudi, a između EU i Velike Britanije svakodnevno se odvija živa trgovinska razmjena koja ne uključuje samo gotova vozila nego i motore i ostale elemente vozila.

Izvor: Revija HAK

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin