MERCEDES-BENZ E-KLASE

Mercedes-Benz E-klase (W213), hi-tech brušenje za 4. tržišnu godinu, ponovno Babaroga među premium limuzinama

Mercedes-Benz E-klase 5. generacije (stvarno 10., jer prethodno je bilo pet modela, od 1953., koji nisu nosili tu oznaku), serije W213, predstavljen je početkom 2016. na salonu NAIAS u Detroitu.

Nakon dodatnih predstavljanja u Ženevi i Parizu, proizvodnja je krenula prvih dana siječnja 2017. Bez obzira na sve vrline, na početku četvrte tržišne godine došlo je vrijeme za filigranski redizajn, koji je upravo predstavljen

Uz nova LED-Matrix svjetla, dorađene otvore za zrak i branike te atraktivne alu naplatke najavljuju se dva trakasta ispupčenja na haubi, koja će doprinijeti atraktivnosti. U unutrašnjosti će novost biti dvostruki 10,25 inčni zaslon s multimedijskim sustavom MBUX, koji uključuje govorne komande.

Ukupno sedam priključnih hibrida s benzinskim i dizel motorima kompletira portfelj. Spektar performansi benzinskog motora kreće se od 156 KS do 367 KS, a na vrhu je AMG verzije E 53 4Matic + s uskih 435 KS. Raspon dizela kreće se od 160 KS do 330 KS.

Četverocilindrični benzinski motor kombiniran je s integriranim pokretačkim generatorom (ISG, 48 V), koji pruža 15 kW dodatne snage i do 180 Nm okretnog momenta.

Dizelski motori 2.0 (4-cilindarski) i 3.0 (6-cilindarski) prilagođeni su ekološkim normama Euro 6d Automatski mjenjač 9G Tronic malo je modificiran, lakši i kompaktniji, nudeći veću učinkovitost (poboljšava performanse i smanjuje potrošnju).

Autoportal No.1

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin