MERCEDES-BENZ E-KLASE

Mercedes-Benz E-klase (W213), hi-tech brušenje za četvrtu tržišnu godinu otkriva se u Ženevi

Mercedes-Benz E-klase pete generacije (stvarno desete, jer je prethodno bilo pet modela, od 1953., koji nisu nosili tu oznaku), serije W213, predstavljen je početkom 2016. na salonu NAIAS u Detroitu.

Nakon dodatnih predstavljanja u Ženevi i Parizu, proizvodnja je krenula prvih dana siječnja 2017. Bez obzira na sve vrline, na početku četvrte tržišne godine došlo je vrijeme za filigranski redizajn, koji će biti predstavljen na salonu u Ženevi 2020. (od 5. do 15. ožujka).

Uz nova LED-Matrix svjetla, dorađene otvore za zrak i branike te atraktivne alu naplatke najavljuju se dva trakasta ispupčenja na haubi, koja će doprinijeti atraktivnosti. U unutrašnjosti će novost biti dvostruki 10,25 inčni zaslon s multimedijskim sustavom MBUX, koji uključuje govorne komande.

U paleti motora ostaju 6-cilindarski turbobenzinci i turbodizelaši 3.0 te brutalni AMG sa 612 KS. Četverocilindarski turbobenzinac 2.0 bit će opremljen 48-voltnom blagom hibridnom tehnologijom, uključujući integrirani pokretački generator (ISG) koji štedi gorivo.

Prvi se primjerci u prodajnim salonima očekuju na ljeto 2020.

Ilustracija: Avarvarii, Autozeitung.de

Autor

Preporučeni sadržaj