UPADLJIVO IME...

Nikola Tre – kamionska senzacija iz Amerike pokorit će Europu

Nikola Motor Company friška je u svijetu teškaša, a dizajnira i proizvodi električne dijelove, pogonske sklopove i vozila, uključujući električne polu-teretna vozila Nikola One i Nikola Two, a sada je na red stigao i Tre…
Kao odgovor na široko zanimanje europskih kupaca, tvrtka Nikola Motor kreirala je električni kamion u kombinaciji s vodikovim ćelijama za europska tržišta. Nikola Tre (na norveškom znači „tri“) raspolagat će od 500 do 1.000 KS, 6×4 ili 6×2 i rasponom od 500 do 1.200 kilometara, ovisno o opcijama. Tre će se uklopiti u trenutna ograničenja veličine i duljine za Europu.
“Ovaj je kamion zaludit će europsko tržište”, rekao je osnivač Nikola Motor Company i izvršni direktor Trevor Milton. ‘To će biti prvi europski komercijalni kamion s nultom emisijom koji će se isporučivati ​​autonomijom razine 5. Očekujte da će naša proizvodnja započeti otprilike u isto vrijeme kao i naša verzija za američko tlo, dakle 2022. ili 2023.
‘Predviđa se da će europsko testiranje započeti u Norveškoj oko 2020. Nikola je također u preliminarnim fazama dogovora i planiranja kako bi pronašao odgovarajuće mjesto za svoj europski proizvodni pogon.
Okretni moment: do 2.700 Nm
Snaga: do 750 kW
Doseg: 500-1.200 KM
Vrijeme punjenja (100%): 10-15 minuta
Nikola trenutno radi s tvrtkom Nel Hydrogen iz Osla kako bi osigurali vodikove stanice za SAD. ‘Radit ćemo s Nelom na osiguravanju resursa za našu europsku strategiju rasta. Pred nama je puno posla, ali s pravim partnerima to možemo i ostvariti’, rekao je Kim Brady, izvršni direktor Nikola Motor Company.
Do 2028. Nikola planira imati više od 700 vodikovih stanica diljem SAD-a i Kanade.
Nikolove europske postaje planiraju se pojaviti na mreži oko 2022. godine, a predviđa se da će do 2030. obuhvatiti većinu europskog tržišta.

Do današnjeg dana, američka tvrtka već je zaradila jedanaest milijardi dolara samo kroz predbilježbe za narudžbe.

Dok dizelski motori traže određen broj okretaja, kako bi postigli najveći okretni moment, električni motori postižu najveći okretni moment gotovo odmah. Nikola kamioni tako će duplo brže ubrzavati od standardnih kamiona. Vektoriranje okretnog momenta omogućava neovisno upravljanje svakim kotačem.

Nikola Tre i glavne prednosti kamiona:
Ekonomičnost na strani Nikole
Bolja aerodinamika, korištenje energije samo kad je potrebno bez praznog hoda, regenerativno kočenje i visoko učinkoviti elektromotorni pogoni, te gorive ćelije, samo su neki od čimbenika koji daju prednost Nikoli kada je u pitanju štednja goriva.


Asistencija i pomoć u vožnji u vožnji
Nikola kamioni standardno dolaze s naprednim hardverom koji omogućava pružanje aktivne sigurnosne i praktične značajke tijekom vožnje.
Kraći zaustavni put
Regenerativnim kočenjem i zračnim kočnicama, kočioni sustav kod Nikole počinju kočiti u roku od 10 milisekundi; stotine puta brže od naprednih disk kočnica 

Nisko težište kamiona
Uklanjanje dizelskih motora, mjenjačke kutije, te ugradnjom baterija, elektromotora i gorivih ćelije Nikola pruža još bolje vozačke mogućnosti.
Bolja vidljivost
Gomila kamera na kamionu omogućuju vozaču lakši život. Tijekom okretanja kamere se automatski prilagođavaju kretanju prikolice.Digitalni kokpitUpravljanje većinom funkcija vozila preko središnjeg zaslona veličine 17 inča. 

Nulte emisije
Novi alternativni pogoni vole prirodu, barem u finalnom izdanju, ako ne gledamo proizvodni ciklus. Snaga vodika omogućuje kamionima da brže dopunjuju gorivo, s održivim rješenjem o nultim emisijama koje je prijateljsko za naša pluća i okoliš.Umreženost kamionaPraćenje lokacija vozača, prijeđenih kilometara, rute, potrošnju energije i još mnogo toga.

Autor