NOVI JAPANSKI TOP-GUN

Nissan GT-R (2023.): hibridni supersportaš s 900 KS prijeti najbržima

Nissan GT-R druge generacije se najavljuje kao najbrži supersportski automobil na svijetu, koji će biti brži od 380 km/h i do stotke ubrzavati za 2,4 sekunde

Nissan je prikazao konceptnu verziju supersportskog modela GT-R druge generacije, serije R36, koji se očekuje 2023. Dobro se podsjetiti, još uvijek aktualan model, serije R35, startao je krajem 2007. te je s 485 KS iz twin-turbobenzinca 3.8 V6 pojačan na 609 KS, u verziji NISMO & Track Edition. Uskoro bi trebala stići i Top Gun verzija GT-R50 sa 720 KS.

To je najava još snažnijeg modela, čiju konceptnu verziju vidimo na slikama. Uvelike koristeći tehnologiju bolida Formule 1, s karoserijom od ugljičnog kompozita unaprijedit će izvedbu, jer će twin-turbobenzinski motor pokretati samo prednje kotače, a dva elektromotora pokretat će stražnje (kod aktualne verzije pogon je mehanički 4×4.

Izvedba će biti plug-in hibridna sa sinergijskom snagom od 900 KS. Stoga se najavljuje kao najbrži supersportski automobil na svijetu, koji će biti brži od 380 km/h i do stotke ubrzavati za 2,4 sekunde (Bugatti Chiron je hipersportski auto, dakle izvan konkurencije).

Autor

Preporučeni sadržaj