ODLIKAŠ U KOMPAKTNOJ KLASI

Novi Volkswagen Golf 8 bez mane, osvojio 5 zvjezdica na Euro NCAP testiranju

Već tradicionalno ‘Europski program za procjenu novih automobila’ i njihove sigurnosti uzima pod svoje novi model i provodi ispitivanje na nekoliko novih modela, najviše pozornosti očekivano je dobio novitet godine – Golf…

Novi Golf postigao je najviši rezultat na Euro NCAP testu. Revizori su novom kompaktnom modelu dali vrlo visoke ocjene po svim kriterijima – za zaštitu odraslih putnika, djece i ranjivih sudionika u prometu, kao i u pogledu sustava pomoći.

U kategoriji ‘Zaštita odraslih putnika’ automobil je prošao niz ispitivanja, a brzine sudara kretale su se u rasponu od 32 do 64 km/h. Sustav Front Assist također je pobrao odlične komentare, da bi novi Golf na kraju osvojio 95% bodova po pitanju zaštite odraslih putnika.

Rezultati prednjeg i bočnog udara uvršteni su u ocjenu za zaštitu djece, dopunjeni provjerom nosača kao što je ISOFIX. U ovoj je kategoriji novi Golf postigao 89%.

Ocjena za zaštitu pješaka i biciklista bila je 76%. Fokus u tom slučaju bio je utjecaj automobila na glavu, bedra i potkoljenice, kao i učinkovitost sustava prilikom kočenja u nuždi.

Autor

Preporučeni sadržaj