Opel Crossland (2021.): s licem Mokke, osvježenom opremom i gadgetima te bez X u nazivu…

Opel Crossland, spretan crossover na granici B i C segmenta, blizanac Citroëna C3 Aircross, prostran je i praktičan, fino redizajniran ide u četvrtu tržišnu godinu…

Opel, koji je nakon što je 2017. prešao u vlasništvo francuskog koncerna PSA, očito šalta u brzinu više. Glavnina ponude mu je u SUV/Crossover izvedbi, pa je, tri godine nakon uvođenja na tržište došlo vrijeme za temeljit redizajn modela Opel Crossland X.

Crossover na pragu kompaktne klase, poji mudro koristi tehnologiju koju je uveo Peugeot 3008, Europski automobil 2017. godine, a potom još desetak modela iz koncerna.

Nova je izvedba oplemenjena prednjom maskom u stilu novog modela Mokka, s LED-Matrix svjetlima i gadgetima, 3-cilindarski PSA-ov benzinac 1.2, u atmosferskoj verziji s 83 KS i turbo sa 110 i 130 KS.

Blago-hibridnom potporom postali su 3 do 5 posto čišći i štedljiviji, a za ljubitelje sportskog looka ponuđena je verzija GS Line+. Cijene za naše tržište još nisu određene, a u njemačkoj će startati s korektnih 18.516 eura. Prvi se primjerci na našem tržištu očekuju početkom 2021.

Komentari