8. U NIZU...

Porsche gradi ultra moderan test centar u Italiji

Počela je izgradnja Porsche Experience Centra (PEC) Franciacorta, osmog takvog tipa na svijetu. Pokriva površinu od oko 60 hektara, izgrađeno je na stazi “Autodromo di Franciacorta” u središtu sjeverne Italije…

Porsche Italia ulaže više od 26 milijuna eura u pogon koji je preuzeo 2019., a očekuje se da će biti spreman nakon velikog preuređenja početkom 2021.

Porsche Experience centar impresionira velikim ostakljenim površinama. Restoran i terasa s pogledom na trkalište nadopunit će ugostiteljski prostor. Trkača staza, dugačka 2.519 metara, zadržat će svoj izgled, dok će asfaltna površina biti u potpunosti obnovljena.

Objekt također uključuje off-road stazu na kojoj kupci mogu oprobati takav tip vožnje. Uz to, postojat će područje na više od 30.000 četvornih metara za sigurnu vožnju i tečajeve dinamične vožnje, uključujući podlogu slabog trenja. Da bi sigurno testirali voznu dinamiku, bit će tu i mokra podloga.

Porsche Italia očekuje da će preko 20.000 ljudi svake godine posjetiti centar Franciacorta. Ovdje će, između ostalog, pronaći Simulacijski laboratorij za doživljaj vožnje u virtualnoj stvarnosti, u kojem posjetitelji mogu voziti sve klasične i nove Porsche modele na najpoznatijim trkalištima na svijetu, kao i stazu za karting.

Porsche centar tu je da naglasi čari vožnji, a ako ne znate, do sada u svijetu djeluje njih čak sedam – u Leipzigu, Silverstoneu, Atlanti, Le Mansu, Los Angelesu i Šangaju, a od listopada 2019. također u njemačkom Hockenheimringu. Sada su na potezu Talijani…

Autor

Preporučeni sadržaj