ZA POSAO I OBITELJ

Premijera: Novi Volkswagen Caddy, ovo je sigurno novi kralj dostava!

Popularni dostavni, ali i obiteljski MPV model – Volkswagen Caddy, upravo je predstavljen u Düsseldorfu…

Do danas je proizveden u preko tri milijuna primjeraka, a sada, u petom mandatu (čitaj generaciji) donosi nešto novo, drugačije.

Svaki detalj iz temelja je nov, jer se prvi put Caddy temelji na modularnoj platformi(MQB). Zahvaljujući MQB-u, nove vrhunske tehnologije sada pronalaze svoje mjesto u Caddyju.

Inovativni sustavi pomoći vozaču poboljšavaju sigurnost i olakšavaju vožnju. Umreženi infotainment i digitalni upravljački sustavi pretvaraju Caddy u pametni telefon na kotačima.

Tu je i već najavljena nova tehnika dvostrukog doziranja AdBlue tekućine.

Vanjski je izgled dobio potpuno novi, agresivni izgled. Neki su toliko hrabri bili u izjavama, zaključivši – hej, pa ovo izgleda bolje od novog Golfa.

Ujedno je značajno povećan i prostor u unutrašnjosti.

Kao i sustavi za pomoć vozaču, i novi četverocilindrični motori također su inovativni. Udovoljavaju standardima za najavljene emisije Euro 6 (2021.)- Prvi put se koristi i u TDI jedinicama – koje imaju snagu između 75 KS i 122 KS. Dvostruki sustav doziranja odvija se preko dva katalitička pretvarača SCR, a samim tim i dvostrukog ubrizgavanja AdBlue, što rezultira smanjenjem razine emisije dušikovog oksida (NOx) u odnosu na prethodni model. To Caddy i njegove TDI motore svrstava među najčišće dizelske motore na svijetu.

Učinkoviti i održivi su i benzinski motor s turbopunjenjem (TSI) sklopom snage 116 KS i motor s prirodnim plinom (TGI). Nove tehnologije pogonskih sustava imaju primjetno pozitivan učinak, kako ekološki, tako i ekonomski. Deklarirane brojke još nisu otkrivene, a prve isporuke mogu se očekivati krajem ljeta…

Autor

Preporučeni sadržaj