VAŽAN ČEŠKI ADUT

Škoda Fabia 4, umanjena Scala, novi lider B-segmenta

Aktualna Škoda Fabia dobro se prodaje u posljednjoj tržišnoj, usto kriznoj godini, a novi model koji se upravo lansira u Mladoj Boleslavi čeka se kao nekad Golf…

Škoda Fabia 4 dolazi kao (bolja) umanjenica novog kompaktnog modela Škoda Scala, koji se, protivno očekivanju, prodaje lošije od očekivanja. Zapravo, to je uvelike bio nepotreban model i izvjesno je da bi bolja opcija bila da je umjesto njega stigla treća, hatchback verzija hita Octavia (uz osnovnu limuzinu i karavan Combi).

Nova Škoda Fabia, koja će uskoro ugledati svjetlo dana, zasigurno će djelomice kanibalizirati pola broja veći model Scala, pa su u Mladoj Boleslavi pametno procijenili kako ne bi bilo dobro odmah u opticaj pustiti novi model Škoda Fabia Combi.

U njemu bi mogli mnogi prepoznati jeftiniju i bolju alternativu modelu Škoda Scala. Zbog toga je odlučeno da će se uz novi model Škoda Fabia, četvrte generacije, do kraja 2022. nastaviti štancati Fabia Combi treće generacije. Novi karavanski model će startati početkom 2023.