Škoda Fabia četvrte generacije, hit B-segmenta, hoće li kanibalizirati Scalu?

Aktualna Škoda Fabia dobro se prodaje u posljednjoj tržišnoj, usto kriznoj godini, a novi model bit će jedan od glavnih ovogodišnjih hitova, koji se očekuje na jesen, ali samo u osnovnoj hatchback verziji…

Foto: motor1.com

Škoda Fabia 4 dolazi kao (bolja) umanjenica novog kompaktnog modela Škoda Scala, koji se, protivno očekivanju, prodaje lošije od očekivanja. Zapravo, to je uvelike bio nepotreban model i izvjesno je da bi bolja opcija bila da je umjesto njega stigla treća, hatchback verzija hita Octavia (uz osnovnu limuzinu i karavan Combi).

Nova Škoda Fabia, koja se očekuje pred ljeto 2021., zasigurno će djelomice kanibalizirati pola broja veći model Scala, pa su u Mladoj Boleslavi pametno procijenili kako ne bi bilo dobro odmah u opticaj pustiti novi model Škoda Fabia Combi.

U njemu bi mogli mnogi prepoznati jeftiniju i bolju alternativu Scali. Zbog toga je odlučeno da će se uz novi model Škoda Fabia, četvrte generacije, do kraja 2022. nastaviti štancati Fabia Combi treće generacije. Novi karavanski model će startati početkom 2023.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin