NAĐENI U 60 SEKUNDI

Ukrali Porsche Macan, a policija ih u Dubravi zatekla tijekom rastavljanja vozila

Neslavna epizoda pokušaja krađe, na sreću svih, a priča uvelike podsjeća na one iz filmova poput ‘Nestali u 60 sekundi’ ili ‘Južni vjetar’…
Priča sa sretnim završetkom, ipak, policija nastavlja kriminalističko istraživanje radi otkrivanja mogućih drugih kaznenih djela.
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškarca starosti 34 godine zbog sumnje da su počinili kazneno djelo – ‘Teška krađa’.

Naime, sumnja se da su zajedno 4. siječnja 2020. u poslijepodnevnim satima provalili u stan na Srebrnjaku, iz kojeg su otuđili ključeve automobila s kojima su nakon toga, s navedene adrese, otuđili i osobni automobil Porsche Macan slovenskih nacionalnih oznaka, vlasništvo trgovačkog društva sa sjedištem u Ljubljani. Kroz suradnju s oštećenim te temeljem prikupljenih informacija policijskih službenika, automobil je ubrzo pronađen u garaži odnosno radionici na području Dubrave. U tom istom prostoru osim vozila uhićena su i dvojica osumnjičenika.

U sklopu kriminalističkog istraživanja provedena je pretraga garaže odnosno radionice, gdje je pronađen otuđeni osobni automobil marke Porsche Macan. Automobil je u trenutku kada su policijski službenici ga pronašli u navedenoj garaži odnosno radionici već djelomično bio rastavljen odnosno demontirana je plastika i kokpit. Demontirani dijelovi odloženi su i pronađeni u prtljažniku tog istog automobila.

Također u samoj garaži odnosno samoj radionici pronađeni su i dijelovi koji ne propadaju otuđenom Porscheu, zračni jastuci, razna elektronika, elektroničke naprave s priključkom koje služe za dijagnostiku vozila ili slično. Ujedno, obavljenom pretragom osobnih automobila koje koriste osumnjičeni pronađen je ilegalan pištolj s odgovarajućim spremnikom i streljivom.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Foto: MUP.hr

Autor