ADUT IZ WOLFSBURGA

Volkswagen Golf 8 GTI Cabrio (2021.): bez krova, s 245 KS, spas za Osmicu

Volkswagen Golf 8 startao je lošije od očekivanja, pa su u Wolfsburgu ubrzali razvoj Cabrio verzije, koja se na proljeće očekuje kao topless verzija modela Volkswagen Golf 8 GTI. Najavljuje je renderist X-Tomi Design

Od 2016. Volkswagen nema u ponudi Cabrio verziju Golfa, pa bi otvorena verzija  modela Volkswagen Golf 8 bilo poželjno osvježene na tržištu. Dakle, vraća se Golf Cabrio, za takve modele uvijek ima interesa, a to će posebno biti zanimljivo u posr-korona vremenu. Dolazi do raslojavanja tržišta.

Na globalnoj razini, nažalost, siromašni će postati još siromašniji, ali će bogati postati još bogatiji. Takvima bi mogao biti namijenjen ovaj model – pazite, ne običan Golf 8 Cabrio, nego sportski GTI, s turbobenzincem 2.0 TSI nabildanim na 245 KS.

Do stotke će sprintati za 6,3 sekunde i moći potegnuti 245 km/h. Ako stigne, ispunjavat će bitan zahtjev – mekani sklopivi krov će se električnim mehanizmom spremati u stražnji dio, odnosno iz stražnjeg dijela dizati u manje od 10 sekundi. To će biti moguće i u vožnji do 50 km/h.

Izgledna je i plug-in-hibridna verzija Volkswagen Golf GTE, sa sinergijskih 245 KS (turbobenzinac 1.5 TSI sa 150 KS i elektromotor snage 85 kW). Sudbina ovog projekta znat će se na jesen. Ako se do tada obuzda koronavirus, Volkswagen Golf 8 GTI Cabrio izgledan je za ‘dugo toplo ljeto 2021.’

Ilustracija: X-Tomi Design, Autozeitung.de

Autor

Preporučeni sadržaj