Volkswagen Golf 8 GTI Cabrio (2021.): uživanje u toplesu s 245 KS, nakon pandemije koronavirusa

Dok loše vijesti sustižu jedna drugu, iz Wolfsburga, preko poznatog renderista X-Tomi Design, stiže najava kabrioletske verzije već otkrivenog modela Volkswagen Golf 8 GTI

Od 2016. Volkswagen nema u ponudi Cabrio verziju budućeg bestsellera Volkswagen Golf 8, mnogi su je zauvijek otpisali, ali sve ono što se proteklim tjedana i mjeseci dogodilo, ukazuje na tektonske promjene u automobilskoj industriji.

Na globalnoj razini, nažalost, siromašni će postati još siromašniji, ali će bogati postati još bogatiji. Takvima bi mogao biti namijenjen ovaj model – pazite, ne običan Golf 8 Cabrio, nego sportski GTI, s turbobenzincem 2.0 TSI nabildanim na 245 KS.

Do stotke će sprintati za 6,3 sekunde i moći potegnuti 245 km/h. Ako stigne, ispunjavat će bitan zahtjev – mekani sklopivi krov će se električnim mehanizmom spremati u stražnji dio, odnosno iz stražnjeg dijela dizati u manje od 10 sekundi. To će biti moguće i u vožnji do 50 km/h.

Izgledna je i plug-in-hibridna verzija Volkswagen Golf GTE, sa sinergijskih 245 KS (turbobenzinac 1.5 TSI sa 150 KS i elektromotor snage 85 kW). Sudbina ovog projekta znat će se na jesen. Ako se do tada obuzda koronavirus, Volkswagen Golf 8 GTI Cabrio izgledan je za ‘dugo toplo ljeto 2021.’

Ilustracija: X-Tomi Design, Autozeitung.de

Komentari