VOLKSWAGEN GOLF R

Volkswagen Golf R (2021.), Top Gun kompakt s 333 KS, konačno otkriven…, to je to!

Jedna od najvećih atrakcija predstojećeg salona u Ženevi, od 5. do 15. ožujka, bit će najsnažniji Golfa 8, s oznakom R, kojeg smo već najavili.

Pred vama je slika koju objavljuje portal Motor1.com finalne verzije modela Volkswagen Golf R, koja se temelji na prije tri dana objavljenim fotografijama na portalu Carscoops.hr, tavršnog modela u alpskom testiranju.

Sve bitno o tom modelu već je poznato, jer će biti izveden iz standardnog modela, odnosno njegove verzije GTI, koja će raspolagati s 245 KS, odnosno u verziji GTI Performance s čak 272 KS.

Kako je dosadašnji Volkswagen Golf R raspolagao s ‘okruglo’ 300 KS, novi će biti još snažniji. Kalkulira se (u Wolfsburgu zasad kriju tu informaciju) s čak 333 KS, koji će se, kao i dosadašnjem Top Gun modelu, usmjeravati na sve kotače preko pogona 4motion i spojke Haldex, u funkciji središnjeg diferencijala.

Ubrzanje do stotke bit će skraćeno na 4,3 sekunde, uz funkciju Launch Control na samo 4,1 s. Najveća brzina, jasno uz elektroničku blokadu serijski ‘odrezanu’ na 250 KS moći će se podignutu na 290 km/h.

Ovaj će model, dodatnim informacijama i slikama nastaviti intrigirati javnost sve do ženevske promocije, ali kao predserijskog modela. Narudžbe će se primati krajem godine, a novi Volkswagen Golf R će imati modelsku godinu 2021.

Dotada će imati još niz najzahtjevnijih testiranja i ‘vatreno krštenje’.

Slike: Motor1.com, Carscoops.com

Autoportal No.1

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin