Volkswagen ID.Beetle: Buba se senzacionalno vraća – na struju

Treća generacija modela Volkswagen Buba (New Beetle) bit će na struju, umanjena verzija novog električnog hita Volkswagen ID.3, dugačka 410 cm te će, u automobilu nostalgične formi, omogućavati doseg do 550 km…

Bilo kuda – struja svuda! Zaključak je to nove tržišne situacije među najjačim ‘igračima’ na tržištu. Volkswagen ID.3, te uskoro Volkswagen ID.4 novi su tržišni aduti iz Wolfsburga, na električni pogon, a uskoro stiže pojačanjem kojeg najavljuje motor1.com

U Wolfsburgu su mudro procijenili kako im treba manji model, za kojega bi mogli iskoristiti formu modela Volkswagen New Beetle. Riječ je o modelu koji je 1998. naslijedio slavni model Volkswagen Buba, 2011. dobio model druge generacije, a 2019. je ugašen.

Volkswagen ID.Beetle će dužinom 410 cm biti 18 cm oraći od posljednjeg modela Beetle na benzin/naftu te će se pozicionirati ispod Volkswagen ID.3 (425 cm) te će, naravno, imati samo dvoja vrata – slavne forme i svojevrstan fun-car.

Kao i ID.3 bit će napravljen na zajedničkoj platformi za električni pogon MEB, s AC elektromotorom od 150 kW ugrađen straga koji pokreće stražnje kotače. To će mu omogućavati ubrzanje so stotke za 6,9 sekundi, a najveća će brzina biti ograničena na 160 km/h.

Litij-ionske baterije ugrađene su u podnicu, kao u skateboardu, moći će se dobiti u tri u dvije veličine (kapaciteta), s WLTP dosegom od 330 do 550 km. Volkswagen ID.Beetle bi mogao stići na tržište na jesen 2021.

Ilustracija: motor1.com

Komentari