ADUT IZ WOLFSBURGA

Volkswagen ID. Space Vizzion (2023.), električni Passat Variant, poslovni auto budućnosti

Volkswagen ID. Space Vizzion će elektromotorom od 200 kW (272 KS) pokretati stražnje kotače, a litij-ionski baterijski paket od 82 kWh omogućava doseg od 483 km. Moći će se doplatiti dodatnih 60 kW (82 KS) za prednje kotače za pogon 4×4…

Volkswagen ubrzava razvoj novog električnog aduta, modela ID. Space Vizzion, koji je prošle godine u ovo vrijeme kao koncept predstavljen na LA Auto Show 2019. Već se tada zaključilo da je riječ o svojevrsnom budućem električnom Volkswagen Passat Variant, izvedenici već predstavljenog električnog hita iz Wolfsburga – Volkswagen ID.3.

Luksuzno i hi-tech opremljen karavan, koji izgleda poput riznice visoke tehnologije. Bit će napravljen na Volkswagenovoj zajedničkoj platformi za električni pogon MEB (Modular Electric Drive Matrix), a pokretat će se stražnjim pogonom preko elektromotora od 200 kW (272 KS).

Za napajanje će se koristiti paket litij-ionskih baterija kapaciteta 82 kWh, što će mu omogućiti doseg veći od 480 km (okruglo 300 milja). Predviđena je ugradnja i dodatnog elektromotora snage 60 kW (82 KS), za prednje kotače te pogon 4×4 s ukupnih 355 KS.

Ovaj vrhunski model, koji najavljuje i Volkswagen Passat B9 i svojevrstan je ‘protuotrov’ za Tesla Model 3, na tržištu se očekuje krajem 2022. (modelska godina 2023.). Do 2025. Volkswagen planira povećati proizvodnju serije modela na električni pogon (ID.) na čak milijun godišnje. Budućnost je počela…

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin