JAK ADUT IZ SJENE

Volkswagen Jetta GLI, meksički adut s 231 KS, jeftinija i bolja alternativa za Golf 8 GTI?!

Volkswagen Jetta GLI, sportska limuzinska izvedenica modela Volkswagen Golf 8 GTI s više nego dobrim performansama (6,8 s, 235 km/h), većom funkcionalnošću i cijenom 20 nižom od ‘originala’, postaje zanimljiv post-korona adut…

Ako vam je Volkswagen Passat skup, možete kupiti Jettu. To je bilo pravilo do 2017., dokad je Jetta, limuzinska izvedenica Golfa i rođakinja od Škode Octavije bila dostupna na našem tržištu. Jetta je mnogi su bili tužni nakon što je (najviše zbog uvoznih pristojbi) povučena zanimljiva, i više od toga.

Prva Volkswagen Jetta, limuzinska izvedenica modela Volkswagen Golf 1 stigla je 1979., a druga 1984. godine. Potom je stigao Vento, pa Bora. Limuzinska izvedenica Golfa V predstavljena je 2004. ponovno s imenom Jetta, a početkom godine na našem je tržištu predstavljena i druga generacija Jette.

Aktualna Volkswagen Jetta naslanja se na tehnologiju Volkswagen Golf 7 (to je poznata strategija koncerna iz Wolfsburga) i proizvodi se u meksičkom pogonu. Sportska verzija Volkswagen Jetta GLI upregnuta je turbobenzincem 2.0 TSI s 231 KS i 48V blagohibridnim potporom. Dostupna je samo s automatskim mjenjačem DSG7 s dvostrukom spojkom.

Sportski ušminkana i opremljena Volkswagen Jetta GLI stotke ubrzava za 6,9 s i postiže 235 km/h, što jest lošije nego što postiže Volkswagen Golf 8 GTI s 245 KS (6,2 s, 250 km/h), ali je više nego dovoljno… Volkswagen Jetta je usto sportska limuzina dugačka 472 cm, u rangu Octavijom koja pruža veći komfor straga i ima prtljažnik od 490 litara.

Glavni je adut cijena – Volkswagen Golf 8 GTI u Njemačkoj stoji 37.600 eura, a kalkulira se da će Volkswagen Jetta GLI, Made in Mexico, biti dostupna za manje od 32.000 eura…

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin