U NEVOLJI SE POZNAJU JUNACI

Volkswagen pomaže izbjeglicama, posao nakon edukacije – siguran!

From left to right, Majed Murad, participant, Kristin Panse, General Manager of RVA e.V., Patron Frank Witter, Group Board Member for finance and IT, Sahel Yosofi, Participant, Ariane Kilian, Head of Group Refugee Aid, Ralph Linde, Head of Volkswagen Group Academie, Elsie Kamikazi, participant, Gerardo Scarpino, Works Council Coordinator for Education.
Programi pomoći za bolje sutra, Nijemci pomažu i dobivaju novu radnu snagu…
U Wolfsburgu je Frank Witter, član Uprave Grupe za financije i IT i pokretač Volkswagen Grupe za izbjeglice, pozdravio sudionike i polaznike projekta „Trening i perspektiva za izbjeglice“. Sudjelovat će u početnom programu kvalifikacija u Volkswagenu prilagođenom njihovim potrebama, koji uključuje intenzivni tečaj jezika i praktičnu i teorijsku strukovnu pripremu, kao i staž u tvrtki u kojoj se obučavaju.

Program je dio inicijative za pomoć izbjeglicama koju organizira koncern. Preko 5000 izbjeglica dobilo je podršku usredotočeno na susret, obrazovanje i integraciju radnih mjesta u okviru projekata u Ingolstadtu i Wolfsburgu od 2015.
Član uprave Grupe Frank Witter pri tome je naglasio: “Integracija izbjeglica je i ostat će glavni društveni izazov. Svojom posvećenosti, Volkswagen grupa i njezini zaposlenici, te partneri daju važan doprinos ovom zajedničkom izazovu.”
Ariane Kilian, voditeljica Volkswagen grupe za pomoć izbjeglicama, naglasila je: „Kada smo započeli s ovim poslom 2015. godine, prioritet je bio pomoć ljudima. Danas održivo obrazovanje i stručni programi pomažu izbjeglicama da se postepeno integriraju u njemačko društvo i pronađu svoje mjesto u svijetu rada. “U Wolfsburgu, na primjer, desetomjesečni program nudi grupi od 10 do 15 izbjeglica mogućnost da se profesionalno pripreme za osobno i stručno osposobljavanje. Nakon dvomjesečnog intenzivnog tečaja jezika, polaznici trenutno pohađaju osmotjedni tečaj kvalifikacija na Volkswagen akademiji za teoretsku i praktičnu strukovnu pripremu prije završetka šestomjesečnog staža u jednoj od devet regionalnih partnerskih tvrtki. Projekt ih priprema za stručno usavršavanje.
Pored toga, Volkswagen grupu podržava ‘Regionalna udruga za obuku’ u provedbi programa kontinuiranog jezičnog i kulturnog usavršavanja.

U ime Volkswagenove akademije, šef Ralph Linde objasnio je: „Sa našim radionicama za izobrazbu i interkulturalnom obrazovnom kompetencijom imamo najbolje preduvjete za konačne rezultate. Uz tehničke osnove kao što su obrada materijala, elektrotehnika ili informatičke osnove, program uključuje i interdisciplinarne teme kao što su sigurnost rada, strategije učenja i pravni okvir. “
Do sada je 31 izbjeglica iz 10 zemalja sudjelovala u projektu suradnje u Wolfsburgu. Gotovo svim maturantima posljednje dvije godine naknadno je ponuđen ugovor o stručnom osposobljavanju.
Kako god, hvale vrijedna inicijativa marke iz Wolfsburga.

Autor

Preporučeni sadržaj