TUNING ZA AUDI RS4

ABT RS4-S, nadogradnja za popularni 2.9 biturbobenzinski V6 karavan vrijedna svakog eura!

-

Nedavno osvježeni Audi RS4 dobio je dobro poznato ABT pojačanje…

Audi RS4 jedan je od trenutno najpaprenijih modela iz Ingolstadta. Naravno, uz to što je i jedan od najpraktičnijih. No, ABT stručnjaci u svojoj klasičnoj maniri ponovno nude zanimljiv paket pojačanja za sve one koji smatraju kako RS4 nije ‘dovoljan’.

Serijski, iz 2.9 biturbobenzinskog V6 motora RS4 ispucava 450 KS i 600 Nm, što mu omogućuje sprint do 100 km/h za svega 4,1 sekundu, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/h. No, ABT ovdje nudi fino pojačanje, pa ovaj model može disati sa 530 KS i 680 Nm, što u konačnici skrajuće vrijeme do ‘stotke’ za par desetinki, a istovremeno sklanja elektronski limitator maksimalne brzine.

Izvana, u oči najviše upada ABT Aero kit te prednji lip-spojler, dok je straga nadograđen sa četiri karbonskih završetaka ispušnih cijevi. Za kraj, tu su ABT Sport GR aluminijski naplatci veličine 21″, dok se RS4-R može kupiti i sa novim oprugama za još bolje držanje na cesti.

Interijer priča uspješnu priču koju je započeo Audi, no na nekim ključnim dijelovima (volan, ručica automatskog mjenjača) imaju karbonski uzorak, dok su sportska sjedala te kokpit dobili ugraviranu oznaku RS4-R.

Za postojeće vlasnike modela RS4, ABT će naplatiti 29.900 eura za svoju nadogradnju. Nema sumnje, ovakav Audijev karavan bi svatko potpisao odmah!

Autor