REVOLUCIJA U ODRŽAVANJU AUTOMOBILA

ADAC uvodi aplikaciju Smart Connect za daljinsku dijagnostiku automobila

-

Njemački autoklub traži volontere za digitalnu dijagnostiku putem aplikacije ADAC Smart Connect, kojom bi se greške u automobilima otkrivale u početnoj fazi, što bi povećalo učinkovitost i sigurnost prometa te smanjilo troškove

Zahvaljujući bežičnom prijenosu podataka, dijagnostika automobila može se provesti na daljinu pomoću OBD konektora. Njemački automobilski klub ADAC sada to koristi kako bi preventivno provjerio automobile i tako u ranoj fazi utvrdio jesu li i koji rezervni dijelovi potrebni. Uz njega su također moguće preventivne provjere – na primjer prije putovanja na odmor. Digitalno provjerite vlastiti automobil i potražite preventivnu pomoć te brže potražite pomoć u slučaju kvara ili problema – to su mogućnosti koje nudi ADAC Smart Connect. Za testnu fazu auto klub sada traži volontere koji će besplatno sudjelovati.

ADAC servis kvarova želi biti moderniji i testira digitalnu analizu grešaka pomoću dijagnostičkog konektora za on-board dijagnostičku vezu (OBD) i ADAC Smart Connect aplikacije. ADAC već neko vrijeme koristi OBD za pomoć na cesti na prijenosnom računalu. Zahvaljujući bežičnom prijenosu podataka, OBD konektor se također može koristiti za daljinsku dijagnostiku. Automobilski klub sada to koristi kako bi preventivno provjerio automobile i tako u ranoj fazi utvrdio jesu li i koji rezervni dijelovi potrebni. Uz njega su također moguće preventivne provjere – na primjer prije putovanja na odmor.

Na dijagnostički OBD priključak u automobilu priključuje se digitalni transponder, koji bežično šalje sve bitne parametre automobila u ADAC-ov informacijski centar

ADAC Smart Connect pruža informacije o stanju akumulatora i drugih važnih dijelova, razini ulja, uzrocima svjetleće lampice za provjeru motora i čini kodove grešaka vidljivima i razumljivima. Osim toga, aplikacija također štedi parkirno mjesto vašeg vlastitog automobila i koristi se načinom rada alarma kako bi provjerila je li vozilo premješteno – na primjer odvučeno ili ukradeno. ADAC Smart Connect trenutno se testira u testnoj fazi, za što auto klub traži volontere. Preduvjet za besplatno sudjelovanje je članstvo u ADAC-u i registracija na “Moj ADAC”.

Na web stranici ADAC-a možete vidjeti je li vaš vlastiti automobil aktiviran za digitalnu analizu grešaka. Nakon uspješne registracije, ADAC šalje dijagnostički utikač na kućnu adresu. Ispitne osobe sada moraju preuzeti aplikaciju ADAC Smart Connect i povezati je s OBD konektorom. Očekuje se da će testna faza trajati do kolovoza 2023.

 

 

 

Autor