DOKTORE, POMOZITE

Alfa Romeo 147 2.0 Twinspark Selespeed (2009.): isplati li se kupnja?

Alfa Romeo 147 2.0 Twinspark je solidne kvalitete, ali pouzdanost ovisi o održavanju i stilu vožnje. Kupnja modela s robotiziranim mjenjačem dodatno povećava rizik, jer se teško popravlja, a vrlo je skup..

PITANJE ČITATELJA

Alfa Romeo 147 2.0 Twinspark Selespeed, 2009., sa 198.000 km, uvoz iz Italije. Savjetujete li kupnju, kakav je taj mjenjač i kako se održava?

ODGOVOR DOKTORA

Budite oprezni kod kupnje, jer dva argumenta govore protiv toga. Talijani iznadprosječno maltretiraju, a loše održavaju aute, često ekstremno loše – ne mijenjaju ulje, nego samo povremeno dolijevaju, ne mijenjaju disk pločice ni kad počne kočenje metal o metal…

Alfa Romeo 147 2.0 Twinspark je solidne kvalitete, ali pouzdanost ovisi o održavanju i stilu vožnje. Kupnja modela s robotiziranim mjenjačem dodatno povećava rizik, jer se teško popravlja, a vrlo je skup. Ako ga kupite, odmah izmijenite ulja.

Kod mjenjača Selespeed se mjenjački mehanizam sa zupčanicima (sličan kao kod klasičnog mjenjača) podmazuje sintetičnim uljem za mjenjače viskoznosti 75. Posebno se podmazuje robotizirani mehanizam za izmjenu stupnjeva, specijalnim uljem za automatske mjenjače, specifikacije CS.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin