DOKTORE POMOZITE

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark (2002.): čudan zvuk iz motora ili…

Teško je na osnovu malo informacija locirati uzrok loših zvukova modela Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark. Ako se zvuk javlja i u praznom hodu, pri toj brzini vrtnje, uzrok je u motoru…

PITANJE ČITATELJA

Alfa Romeo 1.6 Twin Spark, proizvedena 2002., sa 289.000 km. Snaga motora još je uvijek normalna, ali se čuje čudan zvuk negdje iz područja motora, između 2500 i 3000/min

ODGOVOR DOKTORA

Teško je na osnovu malo informacija locirati uzrok loših zvukova. Ako se zvuk javlja i u praznom hodu, pri toj brzini vrtnje, uzrok je u motoru, kod motora Alfa Romeo 1.6 Twin Spark i 1.8 Twin Spark osjetljivi su varijatori faze ventila.

A ako se čudan zvuk javlja samo u vožnji, problem može biti motoru (tada je na istom broju okretaja veće opterećenje) ili u prijenosu – mjenjaču, poluvratilima, homokinetičkim zglobovima… Zbog toga bi to trebala pogledati iskusnija osoba.

Najčešće je problem banalan, u ležaju alternatora, remenu ili usisavanju male količine ‘falš’ zraka, na nekom od spojeva, odnosno priključaka. No, nije isključeno ni da je problem u mjenjaču, odnosno prijenosu snage, pogotovo ako zvuk prestane kad se mjenjač ubaci u prazan hod.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo