TUNING ZA RS Q8

Audi RS Q8 u Mansory paketu izgleda zastrašujuće, osim 780 KS, fascinira dimenzijama guma

Audi modeli se baš vole pokazati i dotjerivati kod tuning stručnjaka, a RS Q8 je pravi primjer te tvrdnje…

Audi karavani i terenci hit su među tunerima. Vidjeli smo kako to izgleda kada ABT, Lumma i mnogi drugi tuneri uzimaju stvari u svoje ruke. Sada je Mansory pokazao svoju verziju RS Q8. Ono što je iznenađujuće je da RS Q8 ne prolazi kroz radikalan, bizaran estetski zaokret. OK, promjene su više nego očite, ali nije odjeven u neke bizarne kombinacije kakve smo viđali na nekim Mansory modelima.

Sve je puno dijelova od karbona, posebno se ističu bočni pragovi te dio stražnjeg branika. Bočni profil vozila otkriva masivne 24-inčne kotače koji broje 295/30 sprijeda te 355/25 otraga.

Interijer je, naravno, dobio karbonske detalje na ručici automatskog mjenjača te na volanu, sve odiše još većim luksuzom premda je i u startu model Q8 izuzetno kvalitetno napravljen.

Ispod poklopca motora krije se 4.0 biturbo benzinski V8 motor koji serijski stiže sa 600 KS i 800 Nm. No, ovdje to nije slučaj; snaga je povećana na 730 KS i vrtoglavih 1000 Nm, što u konačnici znači sprint do ‘stotke’ u svega 3,3 sekunde. Maksimalna brzina iznosi respektabilnih 320 km/h.

Premda Mansory još uvijek nije objavio cijene za ovaj tuning paket, jedno je sigurno, ovakav RS Q8 plijenit će poglede…

foto: Mansory

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin