LOVAC-BOMBARDER IZ INGOLSTADTA

Audi RS3 Sportback (2021.): s 420 KS iz svih cijevi cilja na Mercedes-AMG A45

Audi A3 četvrte generacije tek se brusi za tržišnu utakmicu, a za početak 2021. najavljuje se ultrasportska verzija, s nabildanim rednim 5-cilindarskim turbobenzincem 2.5 TFSI, koji će ga do stotke katapultirati za 3,9 sekundi…

U Ingolstadtu žele kapitalizirati što je Volkswagen Golf 8 startao lošije od očekivanja, pa nakon što je na tržište došao Audi A3 četvrte generacije, priprema se njegova vatrena verzija Audi RS3 Sportback.

Sve funkcionalno i atraktivno, što smo već upoznali u ovom modelu, tvornički tuniran i sportski ušminkan model svirat će za tercu višim notama

Premda se kalkuliralo da će, u sklopu tehnološkog downsizinga dobiti 4-cilindarskog turbobenzinca 2.0 TSI, kakav će se ugrađivati u novi Volkswagen Golf 8 R, ali s 333 KS nasviran na okruglo 400 KS, to se ipak neće dogoditi.

Kao i u prethodnom modeli, poprijeko sprijeda bit će ugrađen 5-cilindarski 2.5 TFSI, ali snage povećane na 420 KS. Snaga će se na sve kotače, sustav quattro, prenositi automatskim mjenjačem sa sedam stupnjeva i dvije spojke S-tronic.

Budući da će masa prema prethodniku biti smanjena za oko 40 kg (usprkos bogatijoj opremi), to će ubrzanje do stotke skratiti na 3,9 sekundi, a najveća brzina će biti 280 km/h.

Najavljuje se i još brutalniji Audi RS3 Performanse, s čak 450 KS. Bit će to, dakle, ‘crvena krpa’ za Mercedes-AMG A45.

Ilustracija: motor1.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin