NIJEMCI PROMOVIRAJU SIGURNOST

BMW M850i uz AC Schnitzer i policijske boje kao glavna zvijezda tuning kampanje

AC Schnitzer, dobro znana tuning kuća ovaj put je napravila nešto za policiju…

Policijske službe stvarno znaju iznenaditi, na jedan zanimljiv način. Najsvježiji primjer stiže iz Njemačke, tamo je kao rezultat suradnje marke BMW i uglednog tunera AC Schnitzer temeljito dorađen M850i.

Atraktvni model na kraju je dobio i policijske livreje. Tuner je mijenjao vanjski dizajn, dodao je novu prednju masku, stražnji difuzer i spojler, a tu su i policijska svjetla te novi 21-inčni kotači. Ovaj automobil ujedno je poslužio za obilježavanje 16 godine kampanje i promoviranja legalnog i sigurnog tuninga vozila u Njemačkoj pod nazivom – “Tuniraj sigurno”.

Policijski model vozi u pratnji V8 motora, standardnih 530 KS i 730 Nm poraslo je sve do 630 KS i 840 Nm. Sada je ubrzanje do 100 km/h za samo 3.2 sekunde. Pogon je i dalje na sve kotače, a policijske boje su samo zbog prezentacije.

Sigurno će vas zanimati, tko će iz policije voziti ovaj policijski coupe? Tu čast neće ipak imati nitko. Ovaj tunirani BMW ipak neće biti dio voznog parka policije, a jedan od razloga je i cijena, koja premašuje iznos od preko 120.000 eura. Ipak, ovaj model neće otići tako lako u zaborav, jer je konkretan primjerak izložen u BMW Weltu u Münchenu.

foto: AC Schnitzer

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin