DOBRO JE ZNATI

Datacol AdBlue aditiv: sprječava stvaranje mikrokristala u SCR sustavu

-

Datacol AdBlue aditiv je posebice koristan u turbodizelskim motorima sa sustavom “Stop and Go”. Dodavanje Datacol AdBlue aditiva u spremnik za AdBlue štiti SCR sustav od stvaranja mikrokristala koji mogu otežati protok tekućine ili izazvati začepljenje sustava…

Suvremeni dizelski motori ispunjavaju ekološke norme zahvaljujući sustavu AdBlue, čiji smo rad detaljno opisali. No korištenje specijalne tekućine, koja ima bitnu ulogu u pročišćavanju ispušnih plinova ima i svoju negativnu stranu – naime, tijekom rada u AdBlue tekućini stvaraju se mikrokristali, koji otežavaju, a u konačnici i blokiraju rad sustava. Mnogi vlasnici suvremenih dizelskih automobila imaju problema s tim, što izaziva potrebu za dodatnim servisom, popravkom i troškom.

Rješenje je novi proizvod na tržištu – Datacol AdBlue aditiv. Riječ je o posebno formuIiranom dodatku za AdBlue tekućinu, čiji je zadatak sprječavanje procesa stvaranja i taloženja mikrokristala uree na komponentama SCR sustava. Taj je proces osobito prisutan u vozilima opremljenim tehnologijom “Stop and Go”. Dodavanje Datacol AdBlue aditiva u spremnik za AdBlue koji je prisutan u Euro 6 automobilima stoga štiti SCR sustav od stvaranja mikrokristala koji bi mogli uzrokovati začepljenje ili potpuno gašenje cijelog sustava.

Datacol AdBlue aditiv, dodan u preporučenoj dozi AdBlue sustava, ni na koji način ne mijenja tehničke specifikacije standarda ISO-22241. Način uporabe: Jedna doza od 25 ml u 10 litara AdBlue. Pomiješajte aditiv za AdBlue u spremniku za AdBlue, protresite i dodajte u namjenski spremnik. Koristi se pri svakom dodavanju AdBlue-a.

Prednosti Datacol AdBlue aditiva:
• sprječava stvaranje mikrokristala uree u SCR sustavu.
• poboljšava performanse SCR sustava.
• smanjuje intervencije održavanja.

Autor