SERVISIRANJE

Datacol Data Hybrid: Multifunkcionalni aditiv za optimalne performanse hibridnog vozila

Datacol Data Hybrid aditiv pomaže u održavanju optimalnih performansi vozila, omogućava mirnu i ugodnu vožnju, uz očuvanje okoliša

Uznapredovala tehnologija automobila donosi mnoge prednosti, posebno u području hibridnih vozila. Vozila na hibridni pogon predstavljaju dobar odgovor na nedostatke vozila na električno napajanje (EV), poput ograničene autonomije, sporog punjenja baterija i malog broja mjesta za napajanje, dok istovremeno nude brojne prednosti u odnosu na vozila s unutarnjim sagorijevanjem.

Neke od ključnih prednosti su: smanjenje emisija štetnih plinova i manji utjecaj na okoliš, veća učinkovitost goriva i manja potrošnja, tiša vožnja, povećana snaga i ubrzanje zahvaljujući kombinaciji benzinskog i električnog motora, kao i veća autonomija po litri goriva zbog mogućnosti regenerativnog kočenja i punjenja baterija. Hibridna vozila također promiču održivu i ekološki osviještenu vožnju bez žrtvovanja praktičnosti i udobnosti.

No, suvremeni motori s izravnim ubrizgavanjem (DI) koje koriste hibridna električna vozila (HEV), a posebno plug-in hibridna električna vozila (PHEV), zahtijevaju posebnu pažnju kako bi se održale njihove performanse. Naime, ovisno o režimu vožnje, moguće je rijetko korištenje motora s unutarnjim sagorijevanjem, odnosno njegovo često paljenje i gašenje, uz posljedično nakupljanje vlage u sustavu goriva, začepljenje dizni i oštećenje kritičnih dijelova motora.

Upravo zato je tu Datacol Data Hybrid, visokoučinkovit aditiv dizajniran za poboljšanje performansi benzina i zaštitu ključnih sustava u hibridnim vozilima. U nastavku ćemo istaknuti karakteristike, način uporabe i prednosti ovog aditiva.

Karakteristike Datacol Data Hybrid aditiva
Datacol Data Hybrid je multifunkcionalni aditiv visoke učinkovitosti koji je posebno dizajniran za vozila s izravnim ubrizgavanjem (DI) i hibridna električna vozila (HEV) uz niz dobrobiti. Aditiv ima sljedeće karakteristike:

 • povećanje detergentne moći benzina i čišćenje motora
 • smanjenje trenja i ušteda goriva
 • zaštita od korozije
 • ne utječe na ostala svojstva benzina kao što su antidetonacija
 • oksidacijska stabilnost
 • ne sadrži štetne tvari poput gareža, halogena, metala ili organo-metalnih spojeva

Prednosti korištenja Datacol Data Hybrid aditiva

Korištenje Datacol Data Hybrid aditiva donosi brojne prednosti za vaše hibridno vozilo. Evo nekoliko ključnih prednosti:

 • održava injektore čistima i uklanja do 99% naslaga iz injektora u motorima s izravnim ubrizgavanjem.
 • sprječava i uklanja postojeće naslage na ventilima te održava cijeli sustav dovoda goriva čistim.
 • omogućuje uštedu goriva od 1 do 4% ovisno o doziranju, vrsti vozila, uvjetima vožnje i specifikacijama benzina.
 • povećava otpornost goriva na starenje i oksidaciju.
 • obnavlja i održava optimalan proces izgaranja te pomaže u održavanju vozne sposobnosti vozila.
 • štiti sustav goriva i motor od korozije i hrđe.
 • uklanja vodu iz goriva i sprječava blokadu ventila pri niskim temperaturama, poboljšavajući kapacitet startanja vozila.
 • pomaže smanjiti emisije ispušnih plinova i smanjiti troškove održavanja.

Jedna od bitnih prednosti Datacol Data Hybrid aditiva je njegova jednostavnost korištenja. Koristi se na način da se doza od 300 ml iz posebno dizajnirane bočice ulijeva u djelomično prazan spremnik vozila koji se zatim do vrha napuni gorivom. Ovaj jednostavan postupak osigurava pravilno miješanje aditiva s gorivom i njegovu optimalnu učinkovitost.

Datacol Data Hybrid je nezamjenjiv “alat” za održavanje optimalnih performansi vašeg hibridnog vozila. Ovaj multifunkcionalni aditiv čisti i štiti ključne dijelove motora te poboljšava sagorijevanje goriva, što rezultira uštedom goriva, smanjenjem emisija i produljenjem životnog vijeka motora. Nemojte zanemariti potrebu za specifičnom njegom benzinskih motora u hibridnim vozilima.

Datacol Data Hybrid aditiv pomaže u održavanju optimalnih performansi vozila, omogućava mirnu i ugodnu vožnju, uz očuvanje okoliša.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo