ADITIV KOJI ZBILJA POMAŽE

Datacol DataFuel dokazao učinkovitost na našem testu, motor se prestao gasiti nakon paljenja

-

Datacol DataFuel uklanja vlagu i nečistoće iz goriva, štiti brizgaljke te poboljšava rad motora, to smo potvrdili na testu modela Volvo C30 D2 iz 2011., sa 225.000 km, kod kojeg se motor gasio nakon prvog paljenja…

Datacol DataFuel, 300 ml aditiva po spremniku goriva svakih 15.000 do 25.000 km, poboljšava rad motora i smanjuje troškove, jer izmjena samo jedne brizgaljke stoji i više od 300 do 500 eura. Pola problema s dizelskim i benzinskim motorima je zbog brizgaljki, a najčešće zbog njihovog začepljenja istrošenja. Brizgaljke funkcioniraju poput elektromagnetskog ventila, propuštaju visokostlačeno gorivo iz zajedničkog voda (Common-rail) u cilindre, a količina ovisi o tlaku i vremenu ubrizgavanja.

Zbog taloženja nečistoća i naslaga smanjuje e presjek strujanja u bu brizgaljkama, koje imaju do devet rupica promjera 0,1 mm. Strujanjem kroz njih oblikuje se mlaz, čiji intenzitet i oblik bitno ovise o čistoći odnosno ispravnosti brizgaljke. Jedna ili više začepljenih rupica izaziva neispravnost. Ubrizgavanje se odvija u tri faze: predubrizgavanje, glavno i naknadno ubrizgavanje.

Nakon ulijevanja aditiva Datacol DataFuel u spremnik i punjenja goriva do vrha stanje se počelo poboljšavati već nakon 100 km, a nakon otprilike 400 km potpuno su nestali problemi s gašenjem motora nakon prvog paljenja

Postoje vremena kad su brizgaljke otvorene i kad su zatvorene. Prljavština sprječava brtvljenje na konusnim brtvenim plohama i oštećuje ih. Tada brizgaljke propuštaju gorivo i intervalima kad su zatvorene te se gorivo taloži na klipovima i izaziva nekontrolirano izgaranje. Problem je u nakupljanju vlage i nečistoćama u cijelom gorivnom sustavu.

U slučaju nepravilnosti brizgaljke je potrebno servisirati ili izmijeniti, uz trošak od 700 do 2000 eurq. Većina se problema može spriječiti korištenjem aditiva za dizelsko gorivo Datacol DataFuel jedanput u servisnom intervalu.

 

 

Autor