ULJNI DODATAK

Datacol Lubridat Cleaner: uklanja naslage i čisti motor, za bolje performanse i dulji vijek

-

Benzinski i dizelski motori, posebice s turbopunjačem, stvaraju naslage, pogotovo uz dulji interval izmjene motornog ulja. Rješenje je Datacol Lubridat Cleaner

Datacol Lubridat Cleaner učinkovito čisti uljne kanale i nutrašnjost motora od naslaga te time poboljšavaju podmazivanje i hlađenje, poboljšava rad motora i produljuje mu vijek…

Podmazivanje je krvotok motora, jer smanjuje unutarnje otpore, trenje i habanje motora te generiranje prekomjerne topline u unutrašnjosti. Time se osigurava optimalan rad motora i smanjuje habanje. Čistač sustava za podmazivanje, Datacol Lubridat Cleaner, inovativan je proizvod posebno izrađen za rastvaranje naslaga koje se stvaraju u cijelom uljnom sistemu. Temeljitim čišćenjem sustava uspostavljaju se optimalne vrijednosti pritiska ulja, zazora ventila, sprječava lupkanje podizača u glavi motora te se normalizira kompresija.

Datacol Lubridat Cleaner je poseban uređaj za čišćenje unutrašnjosti motora, koji je posebice pogodan za starije benzinske i dizelske motore, koji često voze u gradskim uvjetima i pod povećanim opterećenjem. Korištenjem aditiva Datacol Lubridat Cleaner poboljšava se efekt podmazivanja, smanjuje zagađenje okoline te brzo i učinkovito čisti uljni karter i cjelokupni sustav za podmazivanje.

Datacol Lubridat Cleaner je visoko ekonomičan, ne oštećuje brtvene materijale, jednostavno se primjenjuje te je testiran u turbomotorima, katalizatorima i DPF-u. Pogodan je za sve benzinske i dizelske motore te za sva motorna ulja. Jedino se ne smije koristiti u motorima s mokrom spojkom. Doza je dovoljna za 5 litara motornog ulja.

Datacol Lubridat Cleaner je mješavina aktivnih sintetičkih tvari, otapala i aditiva te je potpuno kompatibilan sa svim vrstama ulja na tržištu (mineralna, sintetička i miješana) i sa svim motorima (2T, 4T, benzin, diesel, GPL i metan).

Što je to: To je čistač uljnog sistema za sve vrste motora: na benzin, diesel, GPL i metan.

Gdje: Proizvod se ulijeva direktno u sistem dok je u sistemu staro ulje.

Kada: Kod redovite zamjene ulja ili po potrebi.

Koliko: Cijeli sadržaj bočice (300 ml) sipati unutar uljnog sustava u kojemu se nalazi do 5 litara ulja. Za veće sisteme dodati proporcionalno više čistača Datacol Lubridat Cleaner.

Način primjene: Prije zamjene ulja dovesti motor do radne temperature i sipati proizvod u sistem za ulje. Dovesti motor do 2500/3000 okretaja u minuti u trajanju od 1 minute te zatim ostaviti da radi na minimumu 15 minuta. Po završetku navedenog postupka isprazniti ulje iz sistema te zamijeniti novim uz zamjenu filtera ulja.

Prednosti: Dovodeći pritisak ulja u normalu, temeljitim čišćenjem klipova i svih uljnih kanala garantira se optimalno podmazivanje motora što omogućava prodiranje ulja u sve mehaničke dijelove. Navedeno će dovesti do tišeg rada motora, boljeg podmazivanja s posljedicom manjeg trošenja i smanjenja kvarova.
Preporučuje se za motore s filterima FAP ili DPF kod pojave diesel goriva u uljnom sistemu.

Datacol – aditiv za dizelsko gorivo koji pomaže

Autor