MELEM ZA DIZELSKI MOTOR

Datacol DataFuel uklanja vlagu i nečistoće iz goriva, štiti brizgaljke te poboljšava rad motora

-

Datacol DataFuel, 300 ml aditiva po spremniku goriva svakih 15.000 do 25.000 km, poboljšava rad motora i smanjuje troškove, jer izmjena samo jedne brizgaljke stoji i više od 400 eura

Pola problema s dizelskim i benzinskim motorima je zbog brizgaljki, a najčešće zbog njihovog začepljenja istrošenja. Brizgaljke funkcioniraju poput elektromagnetskog ventila, propuštaju visokostlačeno gorivo iz zajedničkog voda (Common-rail) u cilindre, a količina ovisi o tlaku i vremenu ubrizgavanja.

Zbog taloženja nečistoća i naslaga smanjuje e presjek strujanja u bu brizgaljkama, koje imaju do devet rupica promjera 0,1 mm. Strujanjem kroz njih oblikuje se mlaz, čiji intenzitet i oblik bitno ovise o čistoći odnosno ispravnosti brizgaljke. Jedna ili više začepljenih rupica izaziva neispravnost. Ubrizgavanje se odvija u tri faze: predubrizgavanje, glavno i naknadno ubrizgavanje.

Postoje vremena kad su brizgaljke otvorene i kad su zatvorene. Prljavština sprječava brtvljenje na konusnim brtvenim plohama i oštećuje ih. Tada brizgaljke propuštaju gorivo i intervalima kad su zatvorene te se gorivo taloži na klipovima i izaziva nekontrolirano izgaranje.

Problem je u nakupljanju vlage i nečistoćama u cijelom gorivnom sustavu 800 do 2000 eura. Većina se problema može spriječiti korištenjem aditiva za dizelsko gorivo Datacol DataFuel jedanput u servisnom intervalu.

Uz to je, na 70.000 – 80.000 km preporučljiv tretman čišćenja uređajem MX 3000, servisnim radom u zatvorenom krugu uređaja. Datacol tretman nije zamjena za standardni postupak servisiranja brizgaljki, ali djelomice ili potpuno uklanja njegovu potrebu.

Postupak Datacol stoji 27,50 eura po servisnom intervalu, kojim se uklanja vlaga te se sprječava taloženje nečistoća u sustavu napajanja gorivom. Uklanja naslage i čisti sustav napajanja gorivom, ali ne nagriza gumice i brizgaljke te poboljšava rad motora.

Tvrtka Datacol nudi i DataFuel, čistač sustava za napajanje na benzin

Autor